Ik had heel veel passievruchten in de aanbieding bij mijn groenteboer gekocht. Een paar had ik al gebruikt voor een heerlijke Pornstar Martini cocktail. De rest wilde ik gebruiken in een kwarktaartje, maar ik vond het eigenlijk te warm om dit te maken. Wat ga ik met de rest doen? Nou…..die cocktail was wel goddelijk […]
Ik had een fles Pallini Limoncello gekregen en daar heb ik al een heerlijke Limoncello lavendel cocktail van gemaakt. Er zat nog een beetje in de fles en het was warm……je raadt het misschien al, ik heb er ijs van gemaakt. Een zalige Limoncello ijs zonder ijsmachine gemaakt en jij kan dit ook thuis bereiden. […]
De zomer is in volle gang en de temperaturen stijgen. Tijd om lekkere ijsjes te maken. En tjonge wat zijn deze pindakaas ijslolly’s oftewel magnums met chocolade lekker geworden zeg! Ben je gek op pindakaas, dan moet je dit eens proberen. Heel erg makkelijk om te maken en goddelijk lekker. Je moet wel een paar […]
Het is zomer en het is behoorlijk warm. Tijd voor lekker zelfgemaakt ijs. Deze keer heb ik een heerlijk yoghurtijs met kersencompote swirl gemaakt. Omdat de kersen nog in het seizoen zijn, wil ik dit graag zo vaak mogelijk eten of verwerken in een gerecht. Nou dat is goed gelukt met dit ijs, lekker fris […]
Iedereen die op bezoek komt bij mijn moeder, krijgt een zelfgemaakte warme appelbol. Maakt niet uit of je ‘s morgens, ’s middags of ‘s avonds komt, ze bakt een appelbol voor jou. Ze heeft daarom ook altijd appels en bladerdeeg op voorraad. En toen ik heerlijke biologische rode appels van I AM Organic mocht ontvangen, […]
Het gebeurt niet vaak, maar soms houd je croissants over. Ik had voor de feestdagen natuurlijk weer veel te veel ingekocht, maar niets wordt verspild in huize Culinea, dus heb ik deze zalige croissant mocca broodpudding met Amarula ervan gemaakt. Broodpudding is een ideale manier om ‘oud’ brood op te maken. Of het nu stokbrood, […]
Ik heb twee guilty pleasures en dat zijn ijs en chocolade. Verder geef ik niet zo veel om koekjes of gebak, maar ben ik wel dol op deze twee zoetigheden. Ik heb nu een heerlijke en makkelijk te maken chocolade fudge met kersen en amandelen recept voor jullie. Sla deze vast op en maak het […]
Ik mocht van Bonne Maman een pot hazelnotenpasta krijgen. Natuurlijk is dit heerlijk op een beschuitje, cracker of boterham, maar ik wilde er iets speciaals mee doen. Nou dat is gelukt met deze overheerlijke hazelnoten ijstaart. Niet goed voor de lijn, maar zo lekker! Dit nagerecht is helemaal niet moeilijk te maken en je doet […]
In een Flevourbox zat biologische honingraat en daar wilde ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Ook had ik nog echt lekkere ricotta in de koelkast staan. Wat als ik daar nou eens ijs van ging maken en daar de honingraat doorheen zou mengen? Nou ik kan jullie verklappen dat dit ricotta ijs met honingraat ontzettend […]
De rabarber en aardbeien zijn in het seizoen. En omdat deze twee zo goed samengaan, heb ik een heerlijk rabarber en aardbeienijs ervan gemaakt. En het goede nieuws is dat je voor dit ijs helemaal geen ijsmachine nodig hebt. Wel een paar uur geduld, want het ijs moet natuurlijk opstijven in de koelkast. Maak een […]