Bosvruchten sorbet in rosé bubbels

Bosvruchten sorbet in rosé bubbels

Deze bosvruchten sorbet in rosé bubbels kan je als cocktail, tussengerecht of als nagerecht serveren tijdens een speciale avond. Maak het voor je lief en je hebt een leuke avond samen. Hoe leuk is het om dit bijvoorbeeld op Valentijnsdag te maken. Ja ik weet het, ik ben hopeloos romantisch, maar ja wat wil je […]

Pêche melba

Pêche melba

Een klassieker onder de Franse desserts is toch wel de Pêche melba. Een zomers nagerecht gemaakt van gepocheerde perziken, vanille-ijs en frambozensaus. Nu de perziken volop liggen te shinen op de groenteafdelingen, is het hoog tijd om deze evergreen onder de toetjes te maken.   Klassieke Pêche melba   Dit dessert is gecreëerd door de […]

Pêche Melba overnight oats

Pêche Melba overnight oats

Ik wil alleen nog maar recepten op de blog plaatsen die er helemaal nog niet op staan. Maar ja er staan al wel een paar overnight oats recepten op de site. Maar deze Pêche Melba overnight oats is zo lekker, die wilde ik jullie niet onthouden. Een romige havermout met een heerlijke topping van perzik […]

Bietjes salade met oesterzwammen

Bietjes salade met oesterzwammen

In de voorjaars Foodybox die ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen zaten drie flesje natuurazijn van Tromp & Rueb. De natuurazijn gemaakt van framboos en kardemom heb ik gebruikt voor deze heerlijke Bietjes salade met oesterzwammen.   Natuurazijn   Ik heb een frambozenazijn gebruikt in deze salade. De azijn is gerijpt op frambozen. […]

Donuts met slagroom en frambozen

Donuts met slagroom en frambozen

Eigenlijk is dit geen recept te noemen, maar het is wel een ontzettend lekker gebakje. Maak deze mini donuts met slagroom en frambozen als verwennerij op bijvoorbeeld Valentijnsdag of Moederdag. Het is zo makkelijk, dat iedereen kan dit maken.   Donuts   Donuts zijn een soort gefrituurde beignets met een gat erin. Ze komen oorspronkelijk […]

Havermout, banaan en pindakaascake

Havermout, banaan en pindakaascake

Peanut butter and jelly is een klassieke en populaire Amerikaanse combi. Het is een boterham besmeerd met pindakaas en jam erop oftewel PB&J. Ik heb het gecombineerd in deze heerlijke havermout, banaan en pindakaascake. Dit wil je proberen!   Ontbijt   Je kunt deze cake warm of koud eten en het is lekker als ontbijt. […]

Limoncello Tiramisu met frambozen

Limoncello Tiramisu met frambozen

Zo ongeveer een keer per maand komt de familie eten en dan doe ik natuurlijk mijn best om iets lekkers te bereiden. Heb altijd wel het idee dat men dit van mij verwacht (haha). Maar ja soms vinden ze de meest simpele gerechten het lekkerst, dus hoef ik me niet al te druk te maken. […]

Ruby chocolade ijs

Ruby chocolade ijs

Ruby chocolade of roze chocolade is na de pure, melk en witte chocolade de vierde chocoladesoort. Het heeft een prachtige natuurlijke roze kleur, zonder toegevoegde kleurstoffen en/of smaakstoffen. De cacaobonen hebben een roze/rode kleur en daardoor is de chocolade roze. De smaak heeft een hint van rood fruit. Deze chocolade is in 2018 door de […]

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Deze keer een nagerecht. En wat voor een ….. een overheerlijke rabarber trifle met Prosecco jelly en yoghurtmousse. Eerlijk gezegd is het wel een bewerkelijk dessert, maar dan zet je wel iets spectaculairs op tafel om een diner af te sluiten. Het beste kan je een dag van te voren beginnen. Omdat het nu rabarbertijd […]

Roze Gin Tonic met frambozen en munt

Roze Gin Tonic met frambozen en munt

Nou die roze gin die ik gekocht heb, is me toch een partij lekker. Het heeft subtiele fruitige smaken en natuurlijk een prachtige kleur. Echter als je hem met tonic mixt, vervalt de mooie roze kleur een beetje. Deze roze Gin Tonic met frambozen en munt is echt verrukkelijk, probeer het snel!   Ben jij […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden