Kruisbessenpotjes met meringue

Kruisbessenpotjes met meringue

Kruisbessen doen mij denken aan mijn oma en opa. Zij hadden deze struiken in de tuin staan en wij aten ze rechtstreeks van de struik. Wij vonden ze wel een tikje zuur, weet ik nog. Maar de jam die oma ervan maakte was onwijs lekker. Dus toen ik ze bij de groenteboer zag liggen, heb […]

Oeps ik liet het citroentoetje vallen

Oeps ik liet het citroentoetje vallen

Oops I dropped the lemon tart klinkt toch beter dan Oeps ik liet het citroentoetje vallen. Oops I dropped was een dessert wat één van de beste chefs (Massimo Bottura) van de wereld heeft gemaakt. Dat Oops sloeg op de manier waarop hij de saus op het bord ‘gekwakt’ had en de rest van het […]

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Deze keer een nagerecht. En wat voor een ….. een overheerlijke rabarber trifle met Prosecco jelly en yoghurtmousse. Eerlijk gezegd is het wel een bewerkelijk dessert, maar dan zet je wel iets spectaculairs op tafel om een diner af te sluiten. Het beste kan je een dag van te voren beginnen. Omdat het nu rabarbertijd […]

Aardbeien Eton Mess met hangop

Aardbeien Eton Mess met hangop

Eton Mess is een klassiek Engels nagerecht. Het zou zijn ontstaan doordat een pavlova (meringue) taart met slagroom en aardbeien op de grond gevallen was. Natuurlijk was de brosse meringue in stukken gevallen. Ze hebben toen alles bij elkaar geraapt en in een schaal gedaan en het Eton Mess genoemd. Deze aardbeien Eton Mess met […]

Eivormige pavlova met advocaatroom

Eivormige pavlova met advocaatroom

Een pavlova bestaat uit een meringue schuimbodem en kan gevuld worden met een roommengsel en/of fruit. Je kunt een hele grote pavlova maken of meerdere kleintjes. Ik heb speciaal voor de Paasdagen deze Eivormige pavlova met advocaatroom gemaakt en hierop lekkere kleine dragee eitjes gelegd. Je kunt met deze hoeveel vier grote of 6 kleine […]

Hartvormige meringues met frambozen

Hartvormige meringues met frambozen

Verwen jouw Valentijn met een zoete traktatie zoals deze hartvormige meringues met frambozen en je zult haar/zijn hart veroveren. Rood is de kleur van de liefde, gebruik daarom rood fruit op de meringues. Je kunt aardbeien, frambozen, rode bessen of granaatappelpitjes, of een combinatie hiervan hiervoor gebruiken. Ondanks dat dit geen seizoensfruit is in februari, […]

Volkoren blauwe bessen pancakes

Volkoren blauwe bessen pancakes

Heel af en toe verwennen wij onszelf op zondagmorgen met een speciaal ontbijtje zoals vandaag bijvoorbeeld met volkoren blauwe bessen pancakes met lemon curd. Ik had nog een potje lemon curd staan en wilde die graag opmaken. Goed excuus om dat over pannenkoekjes te gebruiken. Blauwe bessen met citroen zijn een goddelijke combinatie. Dat moment […]

Trifle met mascarpone en Frangelico

Trifle met mascarpone en Frangelico

Deze trifle met mascarpone en Frangelico maak je voor een heel speciaal diner. Het is wel wat werk, maar dan serveer je ook wel iets spectaculairs. Om het helemaal feestelijk te maken, heb ik er wat sterretjes ingedaan bij het serveren. De oh’s en ah’s vliegen je om de oren! Begin een dag van te […]

Speculaas spekjes

Deze speculaas spekjes zijn ideaal voor Sinterklaas avond of sowieso lekker in de maand december. In Nederland noemen we het spekjes, maar het zijn eigenlijk marshmallows. Ik had ze nog nooit gemaakt, dus het werd tijd dat ik dit eens ging proberen. En dat kwam goed uit, want ik had aardig wat eiwitten in de […]

Schuimkoekjes met cranberries en pecannoten

Schuimkoekjes met cranberries en pecannoten

Ik ben groot fan van Nigella Lawson, heerlijk mens en heerlijke recepten. Ik zag eens het recept Forgotten cookies voorbij komen en die leken mij erg lekker. Ik had nog wat eiwitten in de koelkast staan, dat kwam dus goed uit. Natuurlijk maak ik er weer mijn eigen variant van, het zijn schuimkoekjes met cranberries […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden