Appelkransjes van bladerdeeg

Appelkransjes van bladerdeeg

Ik ben gek op appelflappen en appelbeignets en wil deze nog wel eens maken voor oudjaarsavond. Oliebollen lust ik niet, dus die ga ik dan ook niet bakken. Deze keer heb ik appelkransjes van bladerdeeg gemaakt en die zijn superlekker geworden.   Appelkransjes               We kennen allemaal wel de […]

Mossel fritters met maïs en prei

Mossel fritters met maïs en prei

Eenvoudig te maken en toch heerlijk om te eten. Deze mossel fritters met maïs en prei zijn perfect als borrelhapje, voorgerecht of avondmaaltijd. Dit recept gebruikt een klassiek fritterbeslag, samen met een paar extra ingrediënten om het lekker op smaak te brengen. Als je van mosselen houdt, is dit een geweldig gerecht om mosselen eens […]

Gehaktballetjes met mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Gehaktballetjes met mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Malse en smaakvolle huisgemaakte gehaktballetjes gevuld met zachte mozzarellabolletjes. Deze met kaas gevulde gehaktballen zijn te lekker, probeer ze snel! Alles dat gevuld is met kaas is een onmiddellijk pluspunt voor mij. Combineer dat dan met heerlijke Italiaanse smaken en je hebt gegarandeerd succes. Dit recept is een van mijn favoriete balletjes. Deze gehaktballetjes met […]

Italiaanse kipschnitzel met bloemkool puttanesca

Italiaanse kipschnitzel met bloemkool puttanesca

Ik heb een heerlijk en niet te moeilijk te bereiden gerecht voor jullie met Italiaanse smaken. Deze Italiaanse kipschnitzel met bloemkool puttanesca moet je echt eens proberen! Krokante kipschnitzel die lekker sappig is met een bijzondere bloemkool erbij. De kip heet in Italië pollo alla Milanese is erg lekker en kost ook niet veel tijd […]

Scones met cheddar en mosterd

Scones met cheddar en mosterd

Deze scones met cheddar en mosterd zouden een zeer heerlijke toevoeging zijn aan elke zomerpicknick of high tea. Scones worden altijd het lekkerst gegeten op de dag dat ze gebakken worden, maar indien nodig zijn ze in een afgesloten bakje een dag houdbaar. Dit eenvoudige recept voor hartige scones is een geweldig en eenvoudig baksel. […]

Vegetarische bibimbap met groene asperges

Vegetarische bibimbap met groene asperges

Het eeuwenoud Koreaans gerecht de bibimbap oftewel “gemengde rijst”, is gewoon witte rijst geserveerd met gebakken groenten, een gebakken ei en pittige smaakmakers. Ik heb nu asperges, paddenstoelen, wortel, sojaboontjes en avocado gebruikt. Hoewel de ingrediënten traditioneel worden gescheiden in kleurrijke secties in een kom, worden ze vlak voor het eten goed door elkaar gemengd, […]

Koeken met dragee eitjes

Koeken met dragee eitjes

Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik niet zo’n koekenbakker. Maar ik had toch het idee om iets te bakken voor de Paasdagen. Nu heb ik een koekrecept wat niet kan mislukken en ik had nog een zakje mini dragee eitjes in huis. Heb dus heerlijke grote koeken met dragee eitjes gebakken. Lekkere grote koeken […]

Buffalo kip gehaktbrood

Buffalo kip gehaktbrood

Ben jij net zoals wij ook zo gek op Buffalo chicken? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Nee, niet voor de kluifjes, maar voor een te lekker Buffalo kip gehaktbrood. De smaken van de Amerikaanse Buffalo chicken in een gehaktbrood met daarop de pittige Buffalo saus en blauwe kaas. Dit moet je proeven! […]

Taartje met geroosterde tomaatjes en burrata

Taartje met geroosterde tomaatjes en burrata

Ik mocht heel veel honingtomaatjes van de firma Looye ontvangen. Een deel heb ik gebruikt om deze heerlijke Italiaanse kipfilet uit de oven te maken en de rest voor dit zalige hartige bladerdeeg taartje met geroosterde tomaatjes en burrata. Serveer het als borrelhapje of voorgerecht.   Hartige taarten   Ik ben dol op hartige taarten […]

Appeltaart appelbollen

Appeltaart appelbollen

Ik zal het maar bekennen…..ik hou niet van oliebollen! Manlief wel, dus die koop ik dan maar voor hem, maar zelf ga ik geen oliebollen bakken. Mijn ouders bakten ze vroeger wel, maar ik vond ze als kind al niet lekker. Appelbeignets en appelflappen lust ik wel en die wil ik nog wel eens maken. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden