Jaja, weer zo’n lekkere belegde driehoekige cracker. Het is een soort knackebrod, maar dan in een leuke vorm. Ik ben momenteel helemaal verslaafd aan deze crackers. Maar dat had je misschien al gemerkt aan alle cracker recepten die voorbij kwamen. Deze keer verantwoord belegd, namelijk een cracker met wortel hummus en avocado. Natuurlijk heb […]
Ik heb een heerlijke en snel te bereiden pastagerecht voor jullie. Deze rode bieten orzotto met balsamico is een smaakbom en maak je snel klaar, ideaal voor een doordeweekse dag. Ben je gek op rode bietjes, dan moet je dit beslist eens proberen! Rode bieten De rode biet is een rode knolgroente met […]
Wat een heerlijke salade is dit geworden. De intense smaak van de bietjes met de zachte burrata. De dukkah zorgt voor een bite en extra smaak. Deze gepofte bietjes met burrata en dukkah is leuk om als voorgerecht te serveren of om als lunch te nuttigen. Ik heb de rauwe bietjes zelf in de oven […]
Nou ja …. mijn ogen waren weer groter dan mijn maagje. Ik had zo’n zin in een salade en trok alles uit de koelkast wat me lekker leek. Eiwitten in de vorm van geitenkaas, dat is namelijk het belangrijkste voor mij na mijn operatie. Bietjes, sla en bramen lagen ook nog in de koelkast te […]
Deze salade rode kool, biet, linzen en feta is een heerlijke vegetarische lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Mijn lunch bestaat vaak uit een salade en meestal flans ik iets in elkaar wat er nog voorradig is in de koelkast. En een blikje linzen heb ik altijd wel op voorraad net […]
Dukkah kippenbouten is een lekkere manier om de kip eens te kruiden op een andere manier. Dukkah is een Egyptisch specerijen/notenmengsel wat je eet met Arabisch brood of ander grof boerenbrood en olijfolie. Maar het wordt ook gebruikt in vele andere gerechten. Er zitten altijd amandelen of hazelnoten, sesamzaad en specerijen in: meestal korianderzaad, komijnzaad […]
Jaja, ik had nog steeds wat mooie oerwortelen liggen van boer Martin Topper. En van de laatste paarse heb ik deze geraspte paarse wortelsalade gemaakt. Ik kwam op het idee van deze salade door het lezen van het boek The Happy Pear, welke ik ontvangen mocht van Uitgeverij Scriptum. Lees hier meer over het boek. […]
Deze risotto van bulgur met aardpeer is heerlijke vegetarische risotto gemaakt van bulgur in plaats van risottorijst. Je kunt ook van bulgur, orzo of andere graansoorten een risotto maken. Probeer het eens. Als je wilt kan je nog een stukje vlees hierbij serveren, zoals een kipfilet of zo. De aardpeer die in het vergeethoekje heeft […]
Deze kleurrijke Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade is ontstaan nadat ik een Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet gemaakt had en nog wat gekookte groenten hiervan overhield. Aangezien ik niets eetbaars kan weggooien, probeer ik altijd het overgeblevene te verwerken in een salade of in een soep o.i.d. Natuurlijk kan je hem […]