Chocoladeganache met advocaatschuim

Chocoladeganache met advocaatschuim

Deze keer een dessert en wat voor een. Serveer de chocoladeganache met advocaatschuim in kleine glaasjes want het is een super machtig, maar wel een heerlijk toetje. Leuk nagerecht voor de Paasdagen. Ik heb van die mooie Dragee eitjes hiervoor gebruikt, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten (chocolade) eitjes gebruiken. Door het opgeklopte eiwitschuim erop, […]

Tropische Bounty met mango en limoen

Tropische Bounty met mango en limoen

Ik was vroeger gek op Bounty’s. Geen Mars of Snickers voor mij, maar die heerlijke smeuïge Bounty’s met kokos en melkchocolade. Nu heb ik geprobeerd om ze zelf te maken en ik moet zeggen dat deze tropische Bounty met mango en limoen een groot succes geworden is. De combinatie met stukjes gedroogde mango en citroenrasp […]

Banoffee in een glas

Banoffee in een glas

Je kent het misschien wel …. de Engelse klassieker Banoffee pie. Het is een taart gemaakt van bananen, slagroom en karamel (meestal gemaakt van ingekookte gecondenseerde melk) met een bodem van verkruimelde koekjes en boter. Vaak ook geserveerd met chocolade of koffie erin. Het woord banoffee is de combinatie van banana en toffee. Deze Banoffee […]

Cheesecake met pindakaas en gezouten karameltopping

Als bloggerinsider van Rutger Bakt ben ik uitgedaagd om voor de Philadelphia cheesecake Bloginsiders-actie een cheesecake te maken. Hiervoor ontving ik een Philadelphia verrassingsbox met daarin 2 kuipjes Philadelphia en 1 reep Cote d’Or chocolade puur. Het is een Cheesecake met pindakaas en gezouten karameltopping geworden. Drie guilty pleasures die ook nog eens heel goed […]

Vogelnestjes met Paaseitjes

Vogelnestjes met Paaseitjes

Deze vogelnestjes met Paaseitjes zijn helemaal niet moeilijk te maken en zijn een lekkere traktatie met de Paasdagen. Leuk om met de kinderen te doen. Ik heb een uurtje van te voren de donuts even apart verpakt in de vriezer gelegd, zodat de chocolade sneller zal opstijven op de donuts.   Mocht je nog wat […]

Chocolate chip cookies met pecannoten

Chocolate chip cookies met pecannoten

Het is weer tijd voor een recepten swap. Deze chocolate chip cookies met pecannoten zijn van Rik Mulder van kookidee.nl. Ze heten Lekkere knapperige chocolate chip cookies en dat zijn ze ook. Heerlijk knapperige koekjes met lekker veel chocolade erin. Rik heeft ze met walnoten gemaakt, maar ik had nog pecannoten liggen en heb die […]

Kruidige mokka brownies

Kruidige mokka brownies

Ik mocht wederom een groot pakket met de lekkere cold drip koffie van Batavia Dutch Coffee ontvangen. Nu is deze koffie heerlijk om koud te drinken met een paar ijsklontjes erin, maar ik vind het ook leuk om er recepten mee te verzinnen. Het zijn deze kruidige mokka brownies geworden. Ik heb de Limu koffie […]

Chocolade koffiemuffins

Chocolade koffiemuffins

Ik heb Santuario koffie van Batavia Dutch Coffee in deze chocolade koffiemuffins  gebruikt voor een subtiele koffiesmaak. Lees hier meer over deze koffie. Dit zijn heerlijke verwenmuffins, zeker als je van chocolade en koffie houdt. En deze Mokka Frappuccino gemaakt van deze koffie is ook super lekker.

Rocky Road Kerstkrans

Rocky Road Kerstkrans

Deze Rocky Road Kerstkrans is een lekkernij voor de feestdagen. Maak hem als je veel gasten verwacht. Lekker bij de koffie of als nagerecht. Deze prachtige, eenvoudig te maken Rocky Road-krans is echt een geweldig pronkstuk voor de Kersttafel. Dit is mijn favoriete zoete Kersttraktatie omdat het makkelijk is, niet gebakken hoeft te worden, van […]

Mokka chocolade ganache

Mokka chocolade ganache

Deze keer een dessert en wat voor een. Serveer de mokka chocolade ganache in kleine koffiekopjes want het is een machtig toetje. Als je gek op chocolade bent, dan moet je dit beslist een keertje maken. Niet goed voor de lijn, maar wel goddelijk lekker.   Ganache   Chocolade ganache is zo makkelijk te maken […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden