Deze pasta met paddenstoelen, burrata en truffel is een hele luxe twist op de Mac and Cheese. Maak deze pasta met paddenstoelen en burrata als je een etentje thuis geeft en iedereen zal ervan smullen. Een heerlijke vegetarische pastaschotel uit de oven, die je kunt aftoppen met echte truffel als je dit wilt. Pasta* […]
Ik mocht meedoen aan een ontzettende leuke online kookworkshop met Alain Caron. De dag ervoor ontvingen wij een doos met 5 flessen (!) wijn voor dit diner en op de dag zelf twee dozen vol kraak verse producten van Lindenhoff. Het diner was voor vier personen, maar onze gasten belden op het laatst af omdat […]
Nou ik heb toch een feestelijk borrelhapje voor de feestdagen. Een krans van roomkaas met cranberries en pecannoten. Ziet dat er niet gezellig en feestelijk uit? Maak het in de vorm van een Kerstkrans en dit hapje staat te shinen op de borreltafel met de feestdagen. Kaas Gebruik wel een stevige roomkaas, en […]
Heb je zin in pizza, maar eigenlijk ook in een hamburger? Maak dan een hamburger pizza. Een heerlijke combinatie, dit wil je proberen. Een pizza belegd met gehakt, twee soorten kaas, ui, paprika, tomaatjes en ontbijtspek, hoe lekker klinkt dat. En heel makkelijk zelf thuis te maken. Pizzabodem Ik heb voor het gemak […]
In de Foodybox zomer van Kroon op het werk zat een pak Gold&Green Pulled Oats® Naturel. Nu had ik al eens een heerlijk gerecht gemaakt met deze pulled oats en wilde het deze keer op een andere manier verwerken. Het is een lekkere en pittige BBQ Sloppy Joe van pulled oats geworden. Pulled Oats […]
Deze keer geen burrito met rundergehakt maar een burrito met kipgehakt en rijst. Burrito’s zijn tortilla’s die gevuld worden met vlees en bonen en daarna opgerold. Je eet ze uit het vuistje. Het is een typisch Tex Mex gerecht en wij zijn er gek op. Burrito Een burrito is dus een van oorsprong […]
Bereid rode kool eens op een hele andere manier. Deze gratin van geroosterde rode kool zal het goed doen tijdens een etentje thuis. Gratin Een gratin of gratineren is een gerecht bereiden in de oven waarbij het een lekker krokant (kaas)korstje krijgt. Door de bovenkant te bestrooien met geraspte kaas of paneermeel, ontstaat […]
Voor deze filorolletjes gevuld met pulled pork heb ik een restant van de pulled pork die ik gemaakt had, gebruikt. Mocht je geen zin hebben om zelf pulled pork te maken, dan kan je deze kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. Maak deze filorolletjes als lunch, avondeten of serveer ze als […]
Chili con carne wordt hier meestal gemaakt met (runder)gehakt. Maar origineel wordt het met rundvlees gemaakt. Ik heb hiervoor runder riblappen gebruikt en dit lekker lang laten stoven. Het is dus chili con carne stoofvlees geworden. En dit is heerlijk op een koude avond. Nodig lekker veel mensen uit, zet de grote pan met stoof […]
Ik had twee spaghetti pompoenen gekocht, maar ja wat ga je ermee doen. Het leukste is natuurlijk om het in de pompoen te serveren. Dus vullen maar. Het is een bijzonder soort pompoen, als je hem gegaard hebt in de oven kan je met een vork lange draden trekken van het vruchtvlees. Dit lijkt op […]