Bloedsinaasappel gin cocktail

Bloedsinaasappel gin cocktail

Het is het seizoen van de bloedsinaasappels en Valentijnsdag komt eraan. Goed excuus om deze heerlijke Bloedsinaasappel gin cocktail te maken voor je lief. Schenk het in mooie cocktailglazen en maak er een bijzondere dag van.   Cocktails   Cocktails zijn gemixte drankjes met meestal minimaal drie ingrediënten. Een hiervan bevat alcohol. Cocktails zelf maken […]

Jam van bloedsinaasappels

Jam van bloedsinaasappels

Bloedsinaasappels….ik ben er gek op. En als ze in het seizoen zijn, koop ik ze zo vaak en zoveel mogelijk. Je zult daarom diverse recepten met bloedsinaasappel op de site vinden, zoek ze maar eens op. Ik had denk ik ongeveer de laatsten van het seizoen te pakken en daar wilde ik iets bijzonders van […]

Bloedsinaasappel cake met glazuur

Bloedsinaasappel cake met glazuur

Nou ik krijg nog eens plezier in het bakken. Hoe vaker in het doe, hoe leuker ik het ga vinden. En dat is natuurlijk weer leuk voor jullie …… steeds meer bakrecepten op de site (haha). Deze bloedsinaasappel cake met glazuur is helemaal niet moeilijk te maken. Je kunt het met of zonder glazuur maken, […]

Havermout met bloedsinaasappel

Havermout met bloedsinaasappel

Deze havermout met bloedsinaasappel was zo lekker, dat ik toch maar het receptje heb uitgeschreven voor jullie. Omdat het nu de tijd van de bloedsinaasappels is, heb ik die gebruikt maar je kunt natuurlijk ook gewone sinaasappels, mandarijnen of grapefruits hiervoor in de plaats gebruiken. Maak het ’s avonds alvast klaar, dan staat er ’s […]

Crodino bloedsinaasappel mocktail

Crodino bloedsinaasappel mocktail

Sinds kort ben ik helemaal aan de mocktails. Probeer zoveel mogelijk recepten uit en combineer vruchtdranken, soda’s en theesoorten met elkaar. Deze keer heb ik een Crodino bloedsinaasappel mocktail gemaakt. Crodino is op zich al een aperitief zonder alcohol en deze komt uit Italië. Het is een bitterzoet drankje die goed samengaat met het zuurtje […]

Mojito van bloedsinaasappels

Mojito van bloedsinaasappels

Een mojito is een cocktail die oorspronkelijk uit Cuba komt. Het is rum gemengd met limoensap, rietsuiker, sodawater en geserveerd met veel munt en ijs. Een heerlijke cocktail voor in de zomer. Ik heb er een ‘winterse’ variant van gemaakt, namelijk deze Mojito van bloedsinaasappels. Bloedsinaasappels hebben een lekkere zure smaak en is daardoor een […]

Bloedsinaasappel vlierbloesem mocktail

Bloedsinaasappel vlierbloesem mocktail

Het is weer de tijd van het jaar voor bloedsinaasappels. Er zijn twee verschillende soorten bloedsinaasappels, een die bloedrood is van schil en vruchtvlees en een de zogenaamde halfbloed, die oranje van buiten is en binnen oranje met rood. Ze hebben een hele andere smaak dan de ‘gewone’ sinaasappel, ze zijn wat fris zoeter en […]

Citrus salade met granaatappel, rode ui en munt

Citrus salade met granaatappel, rode ui en munt

Deze citrus salade met granaatappel, rode ui en munt is zomers heerlijk bij een stuk gegrild vlees, kip of vis. Door de oranjebloesemwater in de dressing heeft de salade de smaken uit het Midden-Oosten. De oranjebloesemwater kan je tegenwoordig vinden in de grotere supermarkten of bij een Turkse winkel. Gebruik lekker veel verse munt in […]

Salade met kip, rode biet, bloedsinaasappel en linzen

Salade met kip, rode biet, bloedsinaasappel en linzen

Ik zag een filmpje voorbij komen op Instagram dat Francine van heerlijkehappen.nl op bezoek ging bij een blogger om de “favoriete recept van” op te nemen. Dat leek me ontzettend leuk en heb mij gelijk aangemeld. Vandaag is het zover, Francine komt langs – met grote studiolampen en al – om mij te filmen in mijn […]

Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Deze salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata met verse kruiden is heerlijk als lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Omdat de burrata kaas in de aanbieding was, had ik deze gekocht. Burrata lijkt op mozzarella kaas met het verschil dat de burrata heel erg romig is van binnen. Mocht […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden