Waarschijnlijk heb jij selderijstengels slap in de groentela van je koelkast liggen. Je hebt er een of twee stengels van gebruikt als smaakmaker in de bouillon, soep, stoofpot, smoothie of een salade en dan blijft de rest van de stronk liggen. Bleekselderij wordt bijna niet zo gegeten en dat is eigenlijk jammer, je kunt het […]
Een Waldorf salade is een echte klassieker. De salade werd voor het eerst bereid en geserveerd in het prestigieuze Waldorf Hotel in New York. Daar heeft het dus zijn naam aan te danken. Er zijn veel variaties op deze salade, ik heb nu een Waldorf salade met gerookte kip gemaakt. Serveer de salade als lunch, […]
De Siciliaanse Caponata is een groente stoofschotel gemaakt van aubergines, uien, bleekselderij, tomaten, olijven, kappertjes en pijnboompitten. Het is een vegetarisch gerecht wat koud als antipasto wordt geserveerd. Lekker op geroosterd ciabatta brood. Ik heb het nu warm geserveerd door een pasta. Het is deze verrukkelijke Calamarata Pasta Caponata geworden. Caponata De aubergine […]
Je kent misschien wel de hasselback aardappelen, maar je kunt ook een heerlijke Hasselback kipfilet gevuld met paddenstoelen maken. Je maakt inkepingen in de kipfilet en vult deze met een lekkere paddenstoelencrème en bakt dit in de oven. Daarbij nog een lekkere soort ratatouille en je hebt een heerlijke maaltijd in elkaar geflanst. Hasselback […]
Omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, komen hier nogal eens Amerikaanse gerechten op tafel. Zo ook deze Jambalaya met chorizo en garnalen. Dit is een typische Creoolse rijstschotel uit de Cajun keuken van Louisiana (het zuiden van Amerika). Het lijkt de Amerikaanse versie van de Spaanse paella. Het wordt net zoals de paella […]
Tja drie weken na mijn gastric sleeve kan ik nog steeds niet eten. Voorlopig nog maar aan de shakes en soepjes. Dit mooie groene spinazie bleekselderijsoepje heb ik gemaakt met de groenten die ik nog in huis had. En voor de broodnodige eiwitten er maar een handje geraspte kaas bij gedaan. Het ziekenhuis zit er […]
Heb je deze vis al eens bij jouw visboer zien liggen? Skrei wordt ook wel de Noorse winterkabeljauw genoemd. Het is een super kabeljauw die alleen maar vers verkrijgbaar is van januari tot april. Het is wel iets duurder dan de kabeljauw die wij kennen, maar dan heb je wel een hoogwaardig visje te pakken. […]
Dirty rice oftewel gebakken rijst uit het ‘Zuiden’ is een typisch gerecht uit de Cajun keuken van de Amerikaanse staat Louisiana. Het gerecht heet dirty rice vanwege de bruine kleur die het krijgt omdat er gepureerde kippenlever door de rijst gemengd wordt. Het gerecht wordt meestal gemaakt van (zilvervlies)rijst, groene paprika, selderijstengels, uien en gehakt. […]
Een klassieker uit de Britse keuken. Oorspronkelijk werd het met restjes vlees en aardappel gemaakt. Ik heb er mijn twist aan gegeven door zoete aardappelen in de puree te gebruiken. Mijn Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree heb ik wel traditioneel met lamsgehakt gemaakt, maar je kunt ook rundergehakt gebruiken (dan heet het gerecht Cottage Pie). […]
Dit is geen Bolognesesaus, maar het heeft er wel veel van weg. Op zich is zelf pastasaus maken helemaal niet moeilijk, je kunt erin verwerken wat je lekker vindt of wat je nog in de koelkast hebt liggen aan gehakt en verse groenten. Ik heb nu een pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen gemaakt. Lekker […]