Bleekselderijsoep met blauwe kaas

Bleekselderijsoep met blauwe kaas

Bleekselderij wordt niet zo vaak meer gebruikt in onze keuken en dat is jammer. Deze bleekselderijsoep met blauwe kaas bijvoorbeeld is een heerlijke soep met de vergeten bleekselderij in de hoofdrol. Comfortfood op z’n best, eet het warm op een koude dag of koud op een warme dag. Dat is het leuke van bleekselderij, deze […]

Witlofstamppot met ham en blauwe kaas

Witlofstamppot met ham en blauwe kaas

Ben je gek op witlof, dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Deze witlofstamppot met ham en blauwe kaas is er eentje om te proberen. Lekkere gekarameliseerde witlof door een stamppotje is vast iets wat jij nog nooit gegeten hebt. Maar ik kan je verklappen, dat het echt de moeite waard is. En de […]

Slawraps met spicy kipstukjes

Slawraps met spicy kipstukjes

Als jij gek bent op Buffalo wings, moet je deze slawraps met spicy kipstukjes eens proberen. Een simpel gerechtje, maar bomvol met smaak. Lekkere snel maaltje of heerlijk als borrelhap om uit het vuistje te eten.   Kip   Ik heb kipdijfilets gebruikt voor dit gerecht. Die zijn wat ‘vetter’ dan kipfilets, waardoor ze lekker […]

Zomerse salade met kip en groenten

Zomerse salade met gegrilde kip en groenten

Het is zomer en de dagen zijn lang en lekker warm. Tijd voor een heerlijke maaltijdsalade zoals deze zomerse salade met gegrilde kip en groenten. Gebruik restjes gebraden kip ervoor of bak van tevoren kipdijfilets voor deze salade. Serveer de salade koud of lauwwarm.   Salades   Zomers ben ik gek op salades, ik maak […]

Tarte tatin van witlof

Tarte tatin van witlof

De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook met groenten maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van witlof met blauwe kaas. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Witlof is nog nooit zo lekker geweest!   Tarte tatin   Een tarte tatin is […]

Vega hamburger van rode biet

Vega hamburger van rode biet

Ben je gek op rode bietjes, dan is dit een heerlijk recept voor jou. Probeer hele grote verse rode bieten te scoren bij jouw groenteboer, pof deze in de oven en maak dan deze vega hamburger van rode biet. Deze keer geen samengestelde rode bietenburger maar een hele dikke plak gegrilde rode biet die als […]

Koolrabisoep met blauwe kaas

Koolrabisoep met blauwe kaas

Heb jij wel eens koolrabi gegeten? Waarschijnlijk niet. Het is niet zo’n populaire groente in ons land, waarschijnlijk omdat je niet weet wat je met deze groente aan moet. Koolrabi is een soort van ‘vergeten groente’ die nog weinig meer gebruikt wordt in onze keuken. Maar ik heb een heerlijk recept voor een koolrabisoep met […]

Paarse zoete aardappelpuree

Paarse zoete aardappelpuree

Ik zag weer eens paarse zoete aardappelen liggen bij mijn groenteboer en heb er gelijk een paar grote van gekocht. Van een deel heb ik een soep gemaakt en van de rest deze heerlijke paarse zoete aardappelpuree met blauwe kaas en pecannoten. Een leuk bijgerecht om te serveren tijdens een speciaal etentje thuis. Mocht je […]

Entrecote met blauwe kaassaus

Entrecote met blauwe kaassaus

Ik had voor een speciaal etentje thuis een entrecote braadstuk besteld mij mijn slager. De entrecote met blauwe kaassaus geserveerd en heerlijke gegrilde groene asperges. Als jij ook zo gek op een goede steak en blauwe kaas bent, dan is dit een super gerecht voor jou.   Blauwe kaas   Er zijn heel veel soorten […]

Geroosterde rode kool met blauwe kaas

Geroosterde rode kool met blauwe kaas

Ouderwetse rode kool met appeltjes is natuurlijk ontzettend lekker, maar deze geroosterde rode kool met blauwe kaas is ook niet te versmaden. Ze noemen tegenwoordig alle groenten die in plakken gesneden zijn “steaks”. Ik heb toch hele andere ideeën bij steaks, voor mij is dat een lekker stukje rundersteak. Daarom noem ik het geen rode […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden