Rode pizza met bimi, sojabonen en geitenkaas

Rode pizza met bimi, sojabonen en geitenkaas

Vandaag een makkelijke maaltijd omdat ik de hele dag al in de keuken heb gestaan. Heb deze rode pizza met bimi, sojabonen en geitenkaas gemaakt van een bieten tortilla die ik in onze supermarkt zag liggen. Natuurlijk kan je deze tortilla als wrap gebruiken of er een quesadilla van maken, maar ik had gelijk dit […]

Hartige cheesecake met blauwe kaas

Hartige cheesecake met blauwe kaas

Blue cheesecake heet het recept van Yotam Ottolenghi wat ik gebruikt heb als inspiratie voor deze hartige cheesecake met blauwe kaas. Ik ben gek op de recepten van Yotam en natuurlijk moet ik daarom ook één of misschien nog wel meerdere recepten van hem gebruiken in onze vegetarische maand. Ik heb het recept enigszins aangepast; […]

In de oven gepofte bietjes

In de oven gepofte bietjes

In de oven gepofte bietjes zijn veel lekkerder dan de kant-en-klaar gekochte gekookte bietjes. Als je de bietjes in de oven poft, hebben ze veel meer bietensmaak dan als je ze kookt. Het is weinig moeite; je was ze schoon, pakt ze in aluminiumfolie en de oven doet het werk. Als ze gaar zijn, gaan […]

Ingemaakte groenten

Ingemaakte groenten

Pickles zijn ingelegde groenten in een zoetzuur vocht met als basis azijn, zout en suiker.
In principe kan je hiervoor alle soorten (rauwe) groenten gebruiken. Als extra smaakmakers kan je steranijs, peperkorrels, verse gember, verse kruiden, chilivlokken, kruidnagels, etc. gebruiken.

Salade met linzen en geroosterde groenten

Salade met linzen en geroosterde groenten

Deze salade met linzen en geroosterde groenten is een showstopper! Met smaakvolle lagen, is dit een van die salades die je gemakkelijk op de menukaart van een restaurant zou vinden, maar toch zo eenvoudig om thuis te maken. Bovenop een bedje van radicchio sla liggen perfect malse en voedingsrijke linzen, en daarbovenop krijg je een […]

Deze lauwwarme tarwesalade met dukkah ei is een verleidelijke mengeling van smaakvolle geroosterde groenten en zachte tarwekorrels.

Lauwwarme tarwesalade met dukkah ei

Deze lauwwarme tarwesalade met dukkah ei is een verleidelijke mengeling van smaakvolle geroosterde groenten en zachte tarwekorrels. Samen met een verrukkelijke vinaigrette vormt deze herfstsalade een bevredigend veganistisch hoofdgerecht of bijgerecht geserveerd met geroosterd vlees.   Deze salade is perfect voor wie de zomer nog even wil vasthouden. Het viert de overvloed van het seizoen; […]

Salade met mini bietjes, makreel en rode ui

Salade met mini bietjes, makreel en rode ui

Zomers voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden