Ja hoor, ik had me weer laten verleiden om een grote zak rode chilipepers te kopen bij mijn groenteboer. Af en toe heeft hij van die zakken in de aanbieding en die zijn dan zo goedkoop dat ik er toch maar eentje koop. Je kunt ze natuurlijk bewaren in de vriezer en er een of […]
En de derde heerlijke azijn die ik mocht ontvangen, heb ik verwerkt in deze Spinaziesalade met appel en cranberries. In de salade zit ook nog uitgebakken spekjes, walnoten en fetakaas verwerkt. Als je de spekjes weglaat, heb je een lekkere vegetarische salade. Maar ik moet zeggen dat die spekjes wel veel smaak geven aan de […]
Deze venkel wortelsalade met geitenkaas is heerlijk als lunch, voorgerecht of zelfs als avondmaaltijd op een warme dag. Ik heb een dressing gemaakt met een natuurazijn chili venkel van Tromp & Rueb wat ik mocht ontvangen in een Foodybox. Natuurlijk wilde ik bij deze azijn een salade met venkel maken. Het is een heerlijke combi […]
In de voorjaars Foodybox die ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen zaten drie flesje natuurazijn van Tromp & Rueb. De natuurazijn gemaakt van framboos en kardemom heb ik gebruikt voor deze heerlijke Bietjes salade met oesterzwammen. Natuurazijn Ik heb een frambozenazijn gebruikt in deze salade. De azijn is gerijpt op frambozen. […]
Ik mocht in de Foodybox van Kroon op het Werk een blikje Soto kruidenmix van Euroma (Jonnie Boer) ontvangen. Natuurlijk top om er een lekkere Soto van te maken, maar ik het verwerkt in deze Noedels met soto zalm en asperges. Je kunt deze salade warm of koud serveren. Omdat het zo’n mooie dag was, […]
Deze Eendenborst met bulgur en gekleurde wortel is een feestelijk gerecht. Bereid het voor een speciaal etentje of met de feestdagen. En dan serveer je wel iets speciaals natuurlijk. Eendenborst Tamme eend is het hele jaar wel verkrijgbaar en is veel milder van smaak dan de wilde eend. Maar ik vind eend echt […]
Pickles zijn ingelegde of ingemaakte groenten in een zoetzuur vocht met als basis azijn, zout en suiker. In principe kan je hiervoor alle soorten rauwe groenten gebruiken. Als extra smaakmakers kan je steranijs, peperkorrels, verse gember, verse kruiden, chilivlokken, kruidnagels, etc. gebruiken. Vandaag heb ik ingemaakte rode biet gemaakt. Ik had oerbieten gekocht en […]
Deze Gekonfijte zalm met oranje groenten is een feestelijk recept en maak je als je een speciaal dinertje wilt geven. Het vergt wel wat (voor)bereiding, maar dan heb je ook wel iets bijzonders. Zalm konfijten is een hele bijzondere manier op deze vis te bereiden. Je laat het heel langzaam garen in olijfolie. De […]
Atjar Tjampoer is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het woord tjampoer wat ‘gemengd’ betekent, verwijst naar verschillende soorten groenten die gebruikt worden om het gerecht te maken. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En zelf Atjar maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder […]
Pickles zijn ingelegde groenten in een zoetzuur vocht met als basis azijn, zout en suiker.
In principe kan je hiervoor alle soorten (rauwe) groenten gebruiken. Als extra smaakmakers kan je steranijs, peperkorrels, verse gember, verse kruiden, chilivlokken, kruidnagels, etc. gebruiken.