Het eeuwenoud Koreaans gerecht de bibimbap oftewel “gemengde rijst”, is gewoon witte rijst geserveerd met gebakken groenten, een gebakken ei en pittige smaakmakers. Ik heb nu asperges, paddenstoelen, wortel, sojaboontjes en avocado gebruikt. Hoewel de ingrediënten traditioneel worden gescheiden in kleurrijke secties in een kom, worden ze vlak voor het eten goed door elkaar gemengd, […]
Wij zijn gek op nachos en als ik ze maak, probeer ik steeds weer een ander recept uit. Deze keer met vegetarische kipstukjes en lekker veel kaas erop. Een heerlijke vegetarische nacho schotel waar je iedereen een plezier mee doet. Nachos met veel smaak, een heerlijke gesmolten kaas en een topping van avocado, koriander en […]
Een pastasalade met warm weer is altijd een goed idee. Ik had nog wat kleine restjes groenten en verse kruiden liggen in de koelkast en heb deze verwerkt in een lekkere salade. Deze pastasalade met groene groenten en kruiden doet het goed op een zomerse dag. Je hebt er niet te veel werk aan en […]
Ik heb toch een heerlijk gerecht voor jullie. Deze vegetarische zalm taco’s met barbecuesaus en een crunchy salade erbij eet je uit het vuistje. Je denkt misschien vegetarisch en zalm, dat klopt niet. Maar toch wel! Het is een plantaardig product wat eruitziet als zalm. Ik heb het nog iets lekkerder gemaakt met een pittige […]
Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze tacos met pulled oesterzwammen zijn een zalig alternatief voor tacos met pulled pork. De smaken van Mexico in een kleine wrap die je eet als een taco. Als je in Mexico een vegetarische taco bestelt, krijg je meestal een taco de champiñon, oftewel een taco met […]
Deze nachos met vegetarisch gehakt en lekker veel cheddar kaas is een Mexicaans feestje op tafel. Maak het als avondmaaltijd voor 4 personen of als snack bij de borrel met meerdere personen. Lekker om ervan te snacken met vrienden als je aan een Mexicaans biertje zit. Tex Mex Nachos is een echt Tex […]
Ik had een veel te grote bavette gekocht voor op de barbecue, maar die heb ik wel lekker in z’n geheel gegrild. Want van overgebleven gegrild vlees kan ik weer iets heerlijks maken, zoals deze pittige steaksalade met radijsjes. Het pittige zit em in de twee soorten radijsjes, de rode bosui en de verse knoflook […]
Behalve runder hamburgers kan je ook burgers maken van groenten, vis of kip. Deze lekkere pittige barbecue kipdijfilet burgers zijn net zo lekker als een goede hamburger van rundvlees. Dus als je eens zin hebt in een andere burger en je bent gek op kip, dan kan ik jou deze burgers echt aanbevelen. Probeer het […]
Het is voorjaar, de dagen worden langer en warmer. Tijd voor heerlijke salades! Je kunt salades maken voor de lunch, als bijgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. Omdat de kruiden al lekker staan te groeien in mijn tuin, heb ik vandaag een groene kruiden salade met burrata gemaakt. Een heerlijke salade met […]
Ik kwam deze foto’s tegen in mijn archief en toen bleek dat dit recept voor Cordita’s gevuld met Picadillo vis niet eens op de website stond. En dat is zonde, want het is een superlekker recept. Daarom heb ik het uitgeschreven voor jullie en snel geplaatst op de site. Als je niet van vis houdt, […]