Dit Choco bananenbrood met blauwe bessen in een kom is een verwenontbijt. Maak het voor een speciale ochtend om er samen van te genieten. Bijvoorbeeld op zondagmorgen, lekker uitslapen en dan hup de ingredienten in je keukenmachine, kommetjes in de oven en smullen maar. Ik heb een reep chocolade hiervoor fijngehakt, maar je kunt […]
En weer een leuke receptenswap, deze keer met Karinanne van der Heide van www.columnsbykari.com. Deze energieballetjes van havermout, amandelpasta en cacao vielen mij op tussen haar recepten. Die wilde ik graag proberen. Ik kan je verklappen dat ze heerlijk geworden zijn. Kari zorgt er altijd ervoor dat ze lekkere maar gezonde tussendoortjes in haar koelkast heeft […]
Elke vierde donderdag in november wordt er Thanksgiving Day gevierd in Amerika. Dit is een belangrijke nationale feestdag, welke gevierd wordt met de hele familie. Omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, vieren wij hier de Amerikaanse feestdagen ook een beetje. Omdat er meestal wel pompoen op het menu staat met Thanksgiving, heb ik […]
Zoveel lekker vers fruit in de fruitmand, maar de abrikozen moeten nu toch echt wel gegeten worden. En ik wilde nog een keer een cakeje of muffin maken met amandelmeel. Zo zijn deze amandelcakejes met abrikozen ontstaan. Lekker als verwenontbijt of tussendoortje met een kop koffie of thee. Deze cakejes kan je natuurlijk ook maken […]
Heel af en toe verwennen wij onszelf in het weekend met een speciaal ontbijt, zo ook met deze Nutella cake in een kom. Ja manlief zou elke dag wel zo de dag willen beginnen, maar dat doen we natuurlijk niet. Moet wel speciaal blijven, toch? Het is een heel makkelijk en snel recept, je mengt […]
Oei, ik heb zo’n lekker recept voor jullie! Namelijk deze rabarber amandelcake. Rabarber is nu in het seizoen, geniet daar zoveel mogelijk van. Let bij het kopen van rabarber dat de stengels stevig aanvoelen en er geen lelijke plekken op zitten. Bewaar verse rabarber in de groentelade van de koelkast, hier blijft het ongeveer een […]
Dit bananenbrood in een kom is een heerlijk ontbijt. Je kunt het warm of koud eten. Maak het een avond van te voren klaar en bak het de volgende ochtend in de oven en eet het dan lekker warm. Of je bakt het ’s avonds en eet het koud de volgende ochtend. Je kunt er […]
Deze rode bietmuffins zijn mooi rood geworden. Je proeft de rode biet niet, maar de biet maakt de muffins wel lekker smeuïg. Deze bietenmuffins zijn een ware smaakopenbaring. Bieten, je houdt van hun aardse smaak of je verafschuwt ze. Ik kan je echter verzekeren dat het geheim schuilt in de manier waarop we deze groente […]
Om deze pittige zadencrackers te maken, meng je de zaadjes en pitten in kokend water in een kom. De lijnzaadjes zijn het bindmiddel voor onze crackers, dus wat je ook doet, zorg ervoor dat je die wel gebruikt, het is wat de crackers bij elkaar houdt. Nadat het mengsel van vloeibaar naar een kleverige eiwitachtige […]
Er zijn niet genoeg woorden om te beschrijven hoe lekker deze Meyer citroencake is. Ik wilde al minstens een jaar een upside-down (omgekeerde) citruscake maken en besloot uiteindelijk dat mijn eerste met Meyer-citroenen zou zijn, omdat ik van deze citroenen hou en het seizoen kort is. Het bleek beter te zijn dan verwacht. De suiker […]