Chimichurri is een Argentijnse groene kruidensaus die vaak geserveerd wordt bij een stuk gegrild rundvlees. Het wordt gemaakt van peterselie en andere groene kruiden, rode of groene pepers, ui, knoflook en heeft een zuurtje door het gebruik van (rode wijn) azijn. Het brengt een gegrilde biefstuk lekker op smaak. Maar op een pistoletje met rundergehaktballetjes […]
De kans is groot dat je de nationale drank van Brazilië, de Caipirinha, bent tegengekomen als je naar het Zuid-Amerikaanse land bent gereisd. De cocktail is verfrissend en makkelijk te maken en bevat vers limoensap, suiker en cachaça. Deze laatste is een drank die net zo centraal staat in de Braziliaanse identiteit als samba, voetbal […]
Hallo vrienden! Laten we deze supermakkelijke Braziliaanse bonbons Brigadeiro maken! Brigadeiros zijn Braziliaanse chocoladetruffels die gemaakt zijn van slechts een handvol ingrediënten. Dit zijn gezoete gecondenseerde melk, boter en allerlei soorten smaakstoffen. De meest traditionele is de chocolade Brigadeiro, en die laat ik je vandaag zien! Brigadeiros zijn geweldige Braziliaanse lekkernij, die in veel smaken […]
Dit in Brazilië zo populaire broodje bestaat uit een stokbroodje belegd met rosbief, mozzarella kaas, tomaat en augurk. Het Braziliaanse broodje Bauru is in Brazilië net zo populair als de BLT in de VS. Heerlijk, snel en makkelijk! Ik ben een groot fan van een geweldige sandwich, en ik denk dat ik zojuist een super […]
Brazilaanse limonade wordt gemaakt van suikerwater, limoenen, gecondenseerde melk en ijsklontjes. Ik heb hierop een cocktail variatie op bedacht.
Escabeche van witvis is een gerecht dat doorgaans bestaat uit een schotel van gepocheerde of gebakken vis, dat voor het opdienen wordt gemarineerd in een zuur mengsel. Deze zure marinade is meestal azijn, maar kan ook bestaan uit het sap van citrusvruchten. Het marineren gebeurt (gedurende een of meer nachten) in de koelkast. Het gerecht […]