Ik ben gek op de smaken van gyros, vind dit eigenlijk lekkerder dan shoarma. Omdat ik een potje gyroskruiden in huis, gebruik ik dit meestal om vlees mee op smaak te brengen. Zo ook de kipdijfilets voor deze pita met gyros kip en tahin yoghurtsaus. Heerlijke kruidige kipreepjes in een broodje met een lekkere en […]
Ik heb toch een heerlijk gerecht voor jullie. Dit vegetarisch patatje met oesterzwammen gyros kan jij thuis ook maken. Lekkere frieten rijkelijk belegd met gebakken ui, paprika en oesterzwammen en gekruid met gyroskruiden. Daarover nog een zalige knoflookyoghurt, man wat is dit genieten! Loaded fries Eigenlijk is dit recept een kruising tussen ons […]
Een kruidige stoofpot gemaakt van rundvlees, kleine uien en tomaat, dat is deze Stifado Griekse runderstoofpot. Wellicht heb je het eens geproefd toen je in Griekenland was, maar nu kan je het lekker zelf thuis maken. De Grieken eten dit het hele jaar door, maar ik vind het lekker om te bereiden in het najaar […]
Deze gegrilde halloumi en nectarine salade lekkere combinatie van zoute halloumi kaas en zoete nectarines met een zuurtje in de dressing. Halloumi is een traditioneel Cypriotische kaas die ook populair is in het Midden-Oosten en Griekenland. Het is gemaakt van een mix van geiten- en schapenmelk, en soms ook van koeienmelk. Het is een kaas […]
Ik ben zomers gek op watermeloen. Lekker sappig en zoet en genot om zo op te peuzelen, maar ook om te verwerken in een salade zoals in deze heerlijke meloensalade met feta en kruiden. Een perfecte salade om zomers te maken, heerlijk als lunch maar ook super bij de barbecue. Meloen met feta en verse […]
Ik heb van Raijmakers Heetmakers een flesje pittige saus gekregen. Zij hebben vier verschillende soorten heetmakers en ik mocht de Tranquilizer gemaakt van habanero pepers en zoete aardappel ontvangen. Deze saus heeft spice level 3, maar heeft al een behoorlijke pit. Zij gaan zelfs tot spice level 5! Very spicy! Ik heb er deze heerlijke […]
Tzaziki is een traditioneel Griekse bijgerecht gemaakt van uitgelekte yoghurt, geraspte komkommer, knoflook en verse munt of dille. Deze saus wordt meestal gegeten bij gegrild vlees, maar is ook lekker als dip. Natuurlijk kan je de komkommer vervangen door zoiets als radijsjes. Hierdoor krijgt deze saus nog meer pit. Ga jij de volgende keer ook […]
Griekse moussaka zelf thuis maken is wel even een karweitje, maar zoveel lekkerder dan die uit een pak. Maak een grote schaal en zet deze lekker op tafel zodat iedereen zelf kan opscheppen. En als er dan nog wat overblijft, dan heb je de volgende dag nog een lekker maaltje. Of doe de rest in […]
Ik had kabeljauwhaasjes gekocht omdat ze in de aanbieding waren. Maar ja, hoe zal ik ze deze keer bereiden. Gewoon bakken in de pan kan altijd, maar hier in huize Culinea houden wij van Wereldse smaken. Zo eten we vaak recepten met een Midden-Oosters tintje omdat we beide gek zijn hierop. Aziatische, Franse, Italiaanse en […]
Dit is een heerlijk vegetarisch gevuld broodje waarbij je het vlees echt niet zult missen. Deze paddenstoelen zijn een beetje vlezig en op deze manier gebakken lijkt het net op pulled kip. Dus vegetarier of niet, probeer dit pitabroodje met gyros oesterzwammen eens. Je zult er geen spijt van krijgen. Het is ook nog eens […]