Ik heb toch een lekker spicy noedel gerecht voor jullie. Deze Chinese Kung Pao noedels met garnalen zijn net pittig genoeg en de noedels worden geserveerd in een heerlijke saus. Ben je niet zo gek op garnalen, vervang ze dan door stukjes kipfilet of kipdijfilet. Ondanks de vele ingrediënten is het een toch een simpel […]
Deze vegetarische Lo Mein noedels wordt gemaakt met lekker veel groenten erin. Het Chinese Lo Mein wokgerecht wordt gemaakt van eierennoedels, met daarbij varkensvlees, kip, vis, zeevruchten zoals garnalen en groenten, met daarbij een heerlijke saus. Je kunt er ook een vegetarische maaltijd van maken door alleen groenten en eventueel tofu te gebruiken. Het is […]
Als ik met mijn vriendin naar de Chinees ging, bestelde altijd Singapore noedels. Vreemd genoeg kende ik het niet en had ik het nog nooit geprobeerd. Nu woonde haar broer in Singapore, weet niet of ze het daarom zo lekker vond. Toen ze een keertje bij ons kwam eten, heb ik Singapore noedels met garnalen […]
Dan Dan noedels of dandan noodles zijn ontzettend populair in Szechuan China. De gerechten uit de Szechuan streek zijn ontzettend spicy, dit komt door het gebruik van de Szechuan pepers en de pittige chili-olie. Als je niet van pittig houdt, kan je minder pepers en chili-olie gebruiken, maar het is het brandje in jouw mond […]
Heb je een restje gekookte rijst over? Maak er dan deze heerlijke en snelle gebakken rijst met groenten en ei van. Ook fijn om hierin restjes groente te verwerken. Een mooie manier om je koelkast op te ruimen en te verwerken in een lekker vegetarisch gerecht. Een gebakken eitje erbij maakt het gerecht helemaal af. […]
Deze Chinese gemarmerde eieren stond al zo lang op mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Tja omdat we nu meer tijd hebben om te koken, kan ik dit lijstje een beetje afwerken. Had het graag met de kleinkinderen gemaakt, maar dat komt de volgende keer wel. Zullen ze vast […]
Ik vond vroeger de tomatensoep bij de Chinees zo lekker, goede reden om deze soep nu eens zelf te maken. Ik heb er een vegetarische Chinese tomatensoep van gemaakt, maar je kunt de soep natuurlijk ook vullen met wat kip of gehaktballetjes. Chinese tomatensoep Deze soep gemaakt van tomaten is helemaal niet moeilijk […]
Bij de Chinees bestel ik altijd mie als bijgerecht. Dit omdat ik het soort mie (noedels) wat ze gebruiken zo lekker vind. Ben namelijk niet zo dol op witte rijst. Toch maar een keer gevraagd hoe zij het maakten. Nou ze hebben me het geheim verklapt en nu verklap ik jullie het recept van die […]
Dit is een goede manier om snel een heerlijke en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten. Deze roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus zit vol met umami smaak door de black bean garlic sauce. Deze saus had ik eens gekregen op een food event van Lee Kum Kee maar had ik nog niet gebruikt. Goede reden […]
Elk jaar in januari gaan wij met onszelf de uitdaging aan om 31 dagen vleesloos te eten. Deze Chinese omeletwrap met erwtjes en bamboescheuten is één van de gerechten van de afgelopen week. Je kunt de omeletwrap eventueel ook vullen met shi-itake, peultjes, of andere groenten, waar jij zin in hebt of wat je in […]