Ik ben niet gek op bier, maar deze tropische bier mocktail gaat er toch wel goed in op een warme dag. Een mocktail is een alcoholvrije cocktail en deze is gemaakt van een alcoholvrije biersoort met daarbij nog ananassap en een tropisch fruitsiroop. Serveer het ijskoud en je hebt een lekker verfrissend drankje voor een […]
In een foodybox mocht in volkoren spaghetti en een bakje Paturain Cuisine ontvangen. Nu had ik nog grote garnalen in de vriezer en beukenzwammetjes in de koelkast liggen, dus de combinatie was snel gemaakt. De kruidensaus is op zich al heel lekker om zo te gebruiken, maar ik het er een Jamaicaanse twist aan gegeven. […]
Wil je eens iets anders serveren dan aardappelpuree, maak dan deze heerlijke cassave puree met knoflook. Deze puree is heerlijk romig en zacht en wordt veel gegeten in Brazilië. Daar heet het purê de mandioca. Cassave De cassavewortel wordt ook wel yucca of yuca genoemd en is een knolgroente welke uit Zuid-Amerika en […]
Ik heb toch een bijzonder gerecht voor jullie, namelijk deze Pelau met kip en rijst. Het is een gerecht gemaakt van rijst, duivenerwten, kip of vlees, gekookt met verse kruiden en kokosmelk. Het is een heerlijk eenpansgerecht uit West-Indië en dit recept komt van Trinidad. Het wordt vooral in het weekend bereid als vrienden en […]
Er bestaan heel veel groene kruidensauzen over de wereld en deze Caribische green seasoning komt uit de Caraïben. Een pittige groene saus, die zo typerend voor het Caribische eten. Het wordt gebruikt als smaakmaker op geroosterde kip of vlees, in stoofgerechten of in curry’s. Het is heel makkelijk te maken, alleen heb je er wel […]
Wij zijn gek op cocktails, vooral op een warme dag kunnen we genieten van een cocktail in onze mooie tuin. Ik heb nu eens de klassieke Mojito gemaakt. Een frisse Cubaanse cocktail gemaakt van rum, limoen, verse munt, suiker en bruisend water. Cocktails Op zoek naar cocktail recepten kwam ik op de site […]
Voor deze Jamaican hamburger met chipotlesaus heb ik dubbeldoel rundergehakt gebruikt. Dit gehakt* wordt gedraaid van rundvlees van de zogenaamde dubbeldoel koe. Dubbeldoel koe Je vraagt je misschien af wat nu een dubbeldoel koe is? Nou dat is van oorsprong een Hollandse melkkoe die nadat ze carrière als melkkoe heeft beindigd nog geschikt is […]
Een lekkere en een heel bijzondere hartige snack. Je kunt hiervoor heel goed de kromme of gebroken asperges gebruiken, de zogenaamde buitenbeetjes. Maak deze bakkeljauw asperge fritters als tussendoortje of lekkere snack bij de borrel. Ik heb 12 grote fritters gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook meerdere kleintjes maken voor bij de borrel. Je kunt […]
Deze mango bitter lemon mocktail is een heerlijke zomers mocktail. En ook nog eens simpel te maken. Je hebt wel een lekkere rijpe mango ervoor nodig, die zijn namelijk zo heerlijk zoet. En er is iemand in huize Culinea verslaafd aan mango, dus je begrijpt het wel dat hij dit heerlijk vond. Zo lekker zelfs, […]
Een mojito is een cocktail die oorspronkelijk uit Cuba komt. Het is rum gemengd met limoensap, rietsuiker, sodawater en geserveerd met veel munt en ijs. Een heerlijke cocktail voor in de zomer. Ik heb er een ‘winterse’ variant van gemaakt, namelijk deze Mojito van bloedsinaasappels. Bloedsinaasappels hebben een lekkere zure smaak en is daardoor een […]