Pompoenchutney

Pompoenchutney

Deze smakelijke en lang houdbare pompoenchutney past bij bijna alle vleeswaren, curry’s en op een kaasplank. Van pompoen kan je dus ook een overheerlijke en pittige chutney maken. Zeer lekker alternatief voor de gebruikelijke gewone chutneys Deze zonkleurige chutney zit boordevol smaak en is de perfecte manier om seizoens-pompoenen op te maken. Ik serveer het […]

Pittige pindakip met noedelsalade

Pittige pindakip met noedelsalade

Deze kip moet je eens proberen; zo lekker!

Pastasoep

Pastasoep

Deze soep is ideaal om de restjes pasta’s die je nog in de kast hebt staan op te maken. Een romige soep boordevol gehakt, groenten en pasta. Deze voedzame pastasoep is zo geruststellend en vereist alleen de basisbenodigdheden uit de voorraadkast. Het is ongelooflijk eenvoudig te maken, maar toch rijk en vol smaak. Het maakt […]

Pasta met gerookte forel, rozijnen en Marsala

Pasta met gerookte forel, rozijnen en Marsala

Dit is mijn versie van een Nigella-recept (uit haar Nigellissma boek) dat op zijn beurt gebaseerd is op een traditioneel Siciliaans recept: pasta con le sarde (pasta met sardientjes). Nigella heeft de sardines vervangen door gerookte makreel, maar de rest van de ingrediënten zijn heel typerend voor de Siciliaanse voorraadkast: rozijnen, pijnboompitten, kappertjes en Marsala-wijn. […]

Pasta met grote garnalen, zeekraal en dille

Pasta met grote garnalen, zeekraal en dille

Lasagne vellen op een andere manier gebruikt.

Noedels met zalm en roerbakgroente

Noedels met zalm en roerbakgroente

Heerlijk zalm met een Oosterse twist.

Mexicaanse salade met gegrilde kip

Mexicaanse salade met gegrilde kip

Vandaag hebben we dus een heerlijke salade die het hele jaar door geserveerd kan worden. Deze Mexicaanse salade met gegrilde kip is een knapperige, romige en pittige salade met zelfgemaakte vinaigrette. De gekruide kip wordt gegrild op het fornuis, in de airfryer of oven en vervolgens gemengd met zwarte bonen, tomaten, maïs, cheddar en sla. […]

Mexicaanse hash brown

Mexicaanse hash brown

Hash brown potatoes wordt in Amerika als ontbijt gegeten. Het lijkt een beetje op rösti. De geraspte aardappelen moeten goudbruin en knapperig gebakken worden. Het geheim hiervoor is om na het raspen de aardappelrasp in een theedoek (of in keukenpapier) goed droog te wringen. Ik heb van deze Mexicaanse hash brown geen ontbijt maar avondmaal […]

Korianderpesto

Korianderpesto

Dit recept voor korianderpesto is een leuke variant op standaardpesto; het is snel en gemakkelijk te maken! Er is geen betere saus of dressing dan een zelfgemaakte. Deze heerlijke korianderpesto is echt een alleskunner en je kunt hem voor allerlei verschillende gerechten gebruiken. Van saladedressing tot een broodbeleg, een smaakvolle saus voor kip of noedels, […]

Kipgehaktballetjes met courgette

Kipgehaktballetjes met courgette

De kinderen vinden deze balletjes heerlijk en ze hebben niet eens in de gaten dat ze groente eten. De kipgehaktballetjes met courgette zitten boordevol magere eiwitten en gezonde groenten, maar laat je daardoor niet voor de gek houden. Dit zijn een van de sappigste en smaakvolste gehaktballetjes die je ooit zult eten! Je kunt ze […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden