Green Goddess dressing

Green Goddess dressing

Op zoek naar een manier om de kruiden in je koelkast op te maken? Maak dan dit recept voor green Goddess dressing! Het is romig, helder en boordevol frisse smaak. Supermooie groene dressing waarbij je kunt variëren met je favoriete kruiden. Ik zou zeggen …. leef je uit. Heerlijk over een salade, te gebruiken als […]

Dorade met tomaatjes uit de oven

Dorade met tomaatjes uit de oven

Dit is een simpel maar o zo lekker visgerecht met dorade (oftewel zeebrasem). Het roosteren van de tomaten bij de vis verdiept de smaak in dit gerecht van geroosterde dorade. Hun gekarameliseerde sappen mengen zich met de olie, wijn, knoflook en rode peper, waardoor dit gerecht een hoger niveau bereikt. Op zoek naar een makkelijk […]

Pistou

Pistou

De klassieke Pistou is een basilicumsaus op olijfoliebasis. Het is de wat minder bekende Franse versie (uit de streek Provence) van de Italiaanse pesto. Het enige verschil tussen de twee is dat er in Pesto wel en in Pistou geen pijnboompitten verwerkt zijn. Ik heb hierin ook nog peterselie verwerkt. Het voegt een frisse toets […]

Venkel appelsalade

Venkel appelsalade

Een lichte en pittige venkel appelsalade met dungesneden venkel, appels en selderij, gegarneerd met een lekkere yoghurtsaus. Deze venkel appelsalade is alles wat je maar kunt wensen in een verfrissende salade. Venkel wordt niet vaak gegeten in ons land en dat is jammer. Het is het hele jaar door te vinden in supermarkten en groenteboeren. […]

Stokbrood met longhaas en peterseliesalsa

Stokbrood met longhaas en peterseliesalsa

Steak sandwiches zijn altijd een schot in de roos. Naar mijn mening zijn malse, sappige reepjes steak bedekt met een lekkere salsa tussen twee sneetjes stokbrood altijd lekker! En dat is dit Stokbrood met longhaas en peterseliesalsa zeker. Ik maak dan ook graag sandwiches met elk soort steak of biefstuk. Als jij ook van rood […]

Zeekraalrisotto van Sergio Hermans

Zeekraalrisotto van Sergio Hermans

Ik ben altijd op zoek naar verschillende risotto-recepten, omdat ik er zo dol op ben. En toen ik dit recept voor zeekraalrisotto van Sergio Hermans voorbij zag komen, wist ik dat ik dit wilde uitproberen. Het is wel even een werkje, maar dan heb je ook wel een hele bijzondere risotto! Zeekraal is een van […]

Pastinaak, knolselderij en aardpeersoep

Pastinaak knolselderij en aardpeersoep

Hier is nog een verwarmend, comfortabel gerecht, ideaal voor koude herfst- en Een romige pastinaak, knolselderij en aardpeersoep, geserveerd met gekaramelliseerde peerblokjes en een heerlijke zelfgemaakte walnotenpesto. Aardperen maken deze soep heerlijk romig, terwijl knolselderij, pastinaak en kruiden bijdragen aan het rijke aroma. Ik vind het heerlijk om hem te maken van deze wintergroenten. Deze […]

Groenten met labneh en groene chili-olie

Groenten met labneh en groene chili-olie

Turkish style vegetables with yoghurt and green chili oil heet het recept van Yotam Ottolenghi. O ja had ik jullie al laten weten dat ik een groot fan ben van zijn recepten? Enfin, in het recept worden de groenten gefrituurd en gemengd met yoghurt en daar overheen nog de olie. Ik vond dit iets te […]

Frittata met koolraap en spruitjes

Frittata met koolraap en spruitjes

Deze stevige vegetarische frittata gevuld met zachte koolraapblokjes, spruitjes en smeltende geitenkaas is een goede keuze op elk moment van de dag, of het nu gaat om brunch, lunch of diner. Wanneer je het drukt hebt en/of restjes in de koelkast hebt liggen, is bereiden van deze frittata met koolraap en spruitjes altijd een goed […]

Bloemkool steaks met olijven en tomatensaus

Bloemkool steaks met olijven en tomatensaus

Ik ben dol op groenten. Ik laat me verleiden tot het kopen van allerlei soorten producten op de boerenmarkten. Maar hoezeer ik ook van groenten hou, ik zou nooit vegetariër kunnen zijn. Sorry dat ik teleurstel, maar ik geef de kip de schuld. Wat carnivoren zich niet realiseren is dat vegetarische maaltijden niet saai zijn. […]

Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing