Ik mocht een fles perensap van onze lokale appelboer ontvangen. Heerlijk om zo te drinken natuurlijk, maar ook leuk om er iets lekkers van te maken. Ik heb er een winterse peer, gember en rum cocktail van gemaakt. Fruitig door het perensap en hartverwarmend door de gember en rum. Dit wil je proberen! En ja […]
Lekkere romige en peperige gratin van aardappelen, wie lust dat nou niet. Deze aardappelgratin Cacio e Pepe is natuurlijk een knipoog naar de bekende Italiaanse klassieker pasta Cacio e Pepe. Deze pasta wordt gemaakt met zwarte peper en geraspte Pecorino kaas, meer niet. Maar wat een heerlijk pastagerecht is dat! Gratin De Franse […]
Op 14 februari is het Valentijnsdag en mijn verjaardag. Hoe leuk is dat! Al jaren word ik op deze dag vreselijk verwend door mijn lief en dat vind ik geweldig. Het is gewoon een leuke dag om jarig te zijn. Zo vlak voor Valentijnsdag begint het toch wel te kriebelen en wil ik weer een […]
Wees loyaal en koop lokaal. In de februari Flevourbox zat o.a. een kilo stoofpeertjes van onze lokale appelboer Smits. Nu heb ik al een paar stoofpeer recepten op de site staan, tijd om weer eens een ander recept te verzinnen. Ooit heb ik eens knalrode peertjes gezien en die bleken gestoofd te zijn in hibiscusthee. […]
Ik had voor een boerenkoolovenschotel veel te veel stronken boerenkool gekocht. Na twee dagen in de koelkast te hebben gelegen, vond ik het hoognodig om hier nog iets van te maken. Het is een simpele maar oh zo lekkere boerenkoolsalade met tahindressing en feta geworden. Holland meets Midden-Oosten zullen we maar zeggen, maar de combinatie […]
Ik mocht van Lindenhoff Baambrugge heerlijk producten ontvangen voor een online kookworkshop met Alain Caron. Van enkele producten zat er veel te veel van in de dozen. Zo hadden we een paar blaadjes laurier nodig en ontving ik een zak met 100 gram(!) laurierblaadjes. Dat zijn heel veel blaadjes kan ik je verklappen. Ik vond […]
Ik had een fles Baileys salted caramel gekocht en waar ik al bang voor was …… het is zondig lekker! Natuurlijk heerlijk om zo te drinken met een ijsblokje, maar ook leuk om er iets lekker van te maken zoals deze goddelijk lekkere Baileys salted caramel chocolade fudge. Met slechts een paar ingrediënten tover je […]
Waarschijnlijk heb jij selderijstengels slap in de groentela van je koelkast liggen. Je hebt er een of twee stengels van gebruikt als smaakmaker in de bouillon, soep, stoofpot, smoothie of een salade en dan blijft de rest van de stronk liggen. Bleekselderij wordt bijna niet zo gegeten en dat is eigenlijk jammer, je kunt het […]
Ik ben niet zo’n koekenbakker, maar af en toe waag ik mij er toch aan. Ik heb nu een heerlijk recept voor deze mooie craquelé citroen boterkoeken voor jullie. Ze zijn wat groot uitgevallen, maar dat vinden we helemaal niet erg toch? De koeken zijn lekker knapperig aan de buitenkant en nog een beetje zacht […]
Ik heb toch een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige knolselderij en wortelpuree zal het goed doen met de feestdagen. Extra romige puree, daar kan geen aardappelpuree tegen op. Nou ja behalve een heerlijke luchtige aardappelmousseline dan. Het voordeel van deze puree is dat je verder geen groenten meer hoeft te serveren bij een […]