Voor dit ontbijtgebakje met granola, yoghurt en vers fruit kan je elk soort vers fruit van het seizoen gebruiken. Nu midden in de zomer spat het verse fruit je tegemoet bij de groenteboer, koop wat je lekker vindt. Maak dit gebakje de dag/avond van te voren. Dan hoef je ze ’s morgens alleen nog […]
Nou ja …. mijn ogen waren weer groter dan mijn maagje. Ik had zo’n zin in een salade en trok alles uit de koelkast wat me lekker leek. Eiwitten in de vorm van geitenkaas, dat is namelijk het belangrijkste voor mij na mijn operatie. Bietjes, sla en bramen lagen ook nog in de koelkast te […]
Voor deze slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost gaar je de kipfilets heel lang in de oven tot het bijna uit elkaar valt. Dan kan je het kippenvlees met 2 vorken uit elkaar trekken. Dit noemen ze ‘pulled’ in Amerika. Vooral pulled pork is daar erg populair. Het vlees wordt zo lang heel zachtjes […]
Met het weinig eten van mij (na mijn gastric sleeve operatie), blijft er nogal wat over. Ik kan/wil geen etenswaren weggooien, dus verzin ik met de restjes weer een nieuw gerecht. Zoals deze bowl met kipsalade met abrikozen, feta en verse munt. Er bleef gebraden kip over en dit is altijd lekker om in een […]
Heb jij dat wel eens, dat je wat kip overhoudt van bijvoorbeeld een geroosterde kip? Dan is deze kipkerrie salade met mangochutney een ideale salade om de restjes kip te verwerken. Je kunt natuurlijk ook een extra kipfileetje hiervoor bakken. Lekker als lunch op een croissantje of broodje, in een wrap of als salade bij […]
Ik had heel veel potten lekkere aardbeienjam gemaakt. Je geeft eens een potje weg, maar dan houd je er nog wel een paar over. Dan ga ik hiermee experimenteren natuurlijk. Al een heerlijke Aardbeien kruimeltaartje ermee gemaakt en deze chiapudding met aardbeienjam was ook een goede combinatie. Ontbijt Ik probeer zoveel mogelijk te […]
Ja het is weer het seizoen van de Hollandse kersen. Koop ze snel voordat ze niet meer in de winkel liggen. Wij zijn er gek op, niet alleen om zo te eten maar ook om de kersen te verwerken in diverse gerechten. Zo ook deze kersen met een luchtige yoghurt. Heerlijk als nagerecht en zelfs […]
Hebben jullie dat ook wel eens, dat je na het eten toch nog zin in iets hebt? Wij hadden een heerlijke gele courgetti salade met gele groenten gegeten en toch nog zin in iets op deze warme avond. Ik had nog mangoblokjes in de vriezer liggen en om maar in de gele sferen te blijven, […]
Ik zag bij de groenteboer een gele courgette liggen, ernaast lag een gele paprika en gele pepers. Het leek mij leuk om er een heel geel gerecht van te maken. Monochroom noemen ze dat (alles in 1 kleur). Ik had dus al snel het idee opgevat om er courgetti van te maken. Wilde er een […]
In Turkije zijn ze wel gewend aan warme/hete dagen en ze weten ook wat ze moeten drinken op deze dagen. Ayran wordt er misschien wel net zoveel gedronken als een glas water. Mijn tweede zus die al een paar jaar in Turkije woont, drinkt dit ongeveer elke dag als het warm is. En eigenlijk is […]