Spaanse runderstoof met aardappelen

Spaanse runderstoof met aardappelen

Het beste aan de vakanties bij mijn broer op Ibiza is dat ik meer Spaanse gerechten leer kennen. Vandaag heb ik de Spaanse runderstoofpot met aardappelen gemaakt, een echte favoriet onder de andere makkelijke rundvleesrecepten (en hij is trouwens heerlijk). Als je doorgaat met lezen, kun je stap voor stap leren hoe je het kunt […]

Mac en Cheese met truffelkaas en paddenstoelen

Mac en Cheese met truffelkaas en paddenstoelen

Deze vegetarische Mac en Cheese met truffelkaas en paddenstoelen is een echte showstopper, perfect voor speciale etentjes thuis. Aardse decadente smaak van de truffelkaas en paddenstoelen, is de droom van een paddenstoelenliefhebber. Het is makkelijker dan je denkt en kan van tevoren worden gemaakt. Deze versie bevat truffelkaas, paddenstoelen en truffelolie en als je net […]

Orzotto met doperwten en daslookpesto

Orzotto met doperwten en daslookpesto

Ik heb toch een heerlijk voorjaarsgerecht voor jullie. Deze orzotto met doperwten en daslookpesto is optimaal genieten van orzo, diepvrieserwten en een bosje daslook. Ik heb behoorlijk veel daslook in de tuin staan en probeer dit in zoveel mogelijk recepten te verwerken. En omdat ik dol ben op orzo pasta, heb ik de daslook verwerkt […]

Sloppy Joe pasta uit de oven

Sloppy Joe pasta uit de oven

Manlief probeert een keer per week te koken. Proberen zeg ik, want hij kan er nog niet zoveel van. Geduld is een schone zaak, eens zal hij het zelf kunnen. Zonder hulp van mij, want nu ben ik nog druk met hem te helpen. Er zullen veel Amerikaanse gerechten voorbijkomen, omdat hij daar 26 jaar […]

Tartaartjes met champignon mosterdsaus

Tartaartjes met champignon mosterdsaus

Deze tartaartjes met champignon mosterdsaus is een eenvoudig recept gemaakt met tartaartjes in een rijke en romige champignonsaus. Klaar binnen 20 minuten, dit is het ultieme klassieke comfortvoedsel. Ik ben dol op het maken van snelle en smaakvolle recepten met rundvlees voor het avondeten.   Tartaartjes   Dit recept voor tartaartjes met champignonsaus is echt […]

Philly cheese steak pizza

Philly cheese steak pizza

Eén keer per week probeert mijn man te koken, met de nadruk op probeert. Elke week verzint hij een ander recept en deze keer was het een Philly cheese steak pizza. Omdat hij 26 jaar in de USA gewoond heeft, komen er natuurlijk regelmatig Amerikaanse gerechten voorbij. Hij was gek op de Philly cheese steak […]

Italiaanse kipschnitzel met bloemkool puttanesca

Italiaanse kipschnitzel met bloemkool puttanesca

Ik heb een heerlijk en niet te moeilijk te bereiden gerecht voor jullie met Italiaanse smaken. Deze Italiaanse kipschnitzel met bloemkool puttanesca moet je echt eens proberen! Krokante kipschnitzel die lekker sappig is met een bijzondere bloemkool erbij. De kip heet in Italië pollo alla Milanese is erg lekker en kost ook niet veel tijd […]

Pittige kipdijfiletburgers met gochujangsaus

Pittige kipdijfiletburgers met gochujangsaus

Zet het vuur hoger! Deze pittige kipdijfiletburgers met gochujangsaus, wachten op jou! Lekkere pittige kipdijfilets in een burgerbroodje voor de ultieme smaakexplosie. Soms wil je het beste van twee werelden – je hebt zin in kip, maar je wilt een burger – hier is je antwoord! We houden van koken met kipdijfilets en er burger […]

Asperges met mosselen

Asperges met mosselen

Van het Nederlands Asperge Centrum mocht in een leuk pakket ontvangen met daarin de eerste vers gestoken asperges die rechtstreeks uit Limburg bij mij bezorgd werden. Verse asperges van het land, hoe lekker is dat! Daarnaast zat er ook nog een heerlijke fles aspergewijn – een Verdejo van Casa Safra – en een pakje roomboter […]

Pizza met geitenbrie en druiven

Pizza met geitenbrie en druiven

In de goedgevulde Foodybox lente zat o.a. Alphenaer Geitenbrie Naturel en Good4U Salad Toppers. Ik heb deze twee gebruikt voor een lekkere pizza met geitenbrie en druiven. Deze verrukkelijke pizza zit boordevol geroosterde rode druiven en een smeuïge geitenbrie. Laten we het hebben over druiven op pizza. Helemaal raar? Misschien. Maar dit zijn niet alledaagse […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden