Rode kool met cranberries

Rode kool met cranberries

Als er iets bij de feestdagen past dan is het wel rode kool en cranberries. Daarom heb ik deze gecombineerd in dit gerecht Rode kool met cranberries. Door de kruidnagelen en kaneel is het een heerlijk bijgerecht geworden wat goed past bij kalkoen, kip, rund- of varkensvlees. Zelfs bij wildgerechten zal dit het goed doen. […]

Roergebakken rode spitskool

Roergebakken rode spitskool

Heerlijke en snelle roergebakken rode spitskool is lekker bij kip-, kalkoen-, of varkensvlees. Het is een snel, kleurrijk, gemakkelijk en voedzaam bijgerecht, boordevol smaak en klaar in slechts 15-20 minuten! Rode spitskool, ook wel paarse spitskool genoemd en is een betaalbare groente. Het is perfect om een vleugje kleur en knapperige textuur toe te voegen […]

Toast met gebakken paddenstoelen

Toast met gebakken paddenstoelen

Toast met gebakken paddenstoelen vind ik toch wel een lekker herfstgerecht. Lekker als lunch of voorgerecht. Probeer hiervoor verschillende soorten paddenstoelen uit. Heb je mijn blog over paddenstoelen al gelezen? Zo niet, dan kan je hem hier vinden.   Paddenstoelen op toast is een stevig hartig gerecht dat snel klaar is. Het is goedkoop en […]

Szechuan tofu roerbak

Szechuan tofu roerbak

Szechuan tofu roerbak recept met knapperige tofu en groenten met pittige Szechuan peper. Deze klassieke Chinese tofu is lekkerder dan afhalen en is klaar in 30 minuten! Net als andere Szechuan-gerechten zit het boordevol hartige, verdovend hete, maar wel verrukkelijke smaken. Als je net als ik van de pittige Szechuan-Chinese keuken houdt, dan zal je […]

Spaghetti met ratatouille uit de oven

Spaghetti met ratatouille uit de oven

Een makkelijker groentegerecht dan dit bestaat niet, je laat de oven het werk doen. Kan prima van tevoren bereid worden, want het is ook lekker op kamertemperatuur. Maak liefst een grote hoeveelheid spaghetti met ratatouille uit de oven, want het is superlekker. Als er ratatouille overblijft kan je dat de volgende als lunch eten eventueel […]

Geroosterde bietjessalade met radijsjes

Geroosterde bietjessalade met radijsjes

De zoete, aardse smaak van bieten schittert naast pittige radijsjes en zelfgemaakte dillepesto in deze makkelijke bietensalade. Deze geroosterde bietjessalade met radijsjes is een heerlijk bijgerecht bij een stukje vlees, kip of vis. Deze salade is niet alleen prachtig om te zien, maar ook nog eens heel erg lekker en gezond. Als je geen tijd […]

Zalm met bietjessalade

Zalm met bietjessalade

Als je op zoek bent naar een geweldig salade recept, zoek dan niet verder! Deze zalm met bietjessalade is licht, heerlijk en gegarneerd met een dillepesto die je smaakpapillen extreem blij zal maken! Als het warme weer eraan komt, krijg ik ineens zin in een lekkere, knapperige salade! Ik kan het niet uitleggen, maar salades […]

Tomatenjam

Tomatenjam

Tomaten in de aanbieding, maak dat deze lekkere pittige tomatenjam. Lekker bij een kaasplankje, kip, hamburger, tosti of op een stukje stokbrood. Tomaten bereid tot ze plakkerig zoet zijn, deze tomatenjam is eenvoudig te maken. Pittig, zoet, hartig en perfect voor een feestje. Het enige wat je nodig hebt is een beetje tijd, geduld en […]

met aardappel en boontjes

Spaanse salade met aardappel en boontjes

Ik heb deze salade eens in Spanje gegeten en vond hem zo lekker. De Spaanse salade met aardappel en boontjes oftewel Ensalada Rusa is een klassieke salade dat populair is in heel Spanje. Met een combinatie van in blokjes gesneden aardappelen en gekookte groenten is ingeblikte ansjovis hier de echte ster. Dit is een makkelijke […]

Kip sucukburger

Kip sucukburger

Chickenburger anyone? Burgers zijn het beste, maar je kunt niet elke zomeravond een rundvleesburger eten. Kip- en kalkoenburgers zijn zo’n geweldige magere eiwitoptie, maar ze krijgen een slechte reputatie omdat ze droog en smaakloos zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Met rundvlees kun je het letterlijk gewoon zouten en op de grill gooien […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden