Zoals jullie weten heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom komen er diverse Amerikaanse recepten voorbij op mijn site. Zo ook deze in de oven gepofte aardappelen met 3 toppings. Je kunt het beste een zeer kruimige aardappel hiervoor gebruiken, deze geven het lekkerste resultaat. Een krokante buitenkant en lekker luchtig van binnen. Lees […]
Een ware lekkernij is de in de oven gepofte knoflook. Door het poffen in de oven, krijgt de knoflook een veel mildere smaak dan de rauwe knoflook. Het is zo lekker, maak er maar een paar extra. Je kunt de pakketjes ook op de barbecue gooien en na 30 minuten heb je een heerlijke knoflook […]
Cavolo Nero oftewel palmkool of zwarte kool is een wintergroente die oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied. Deze groente is erg populair in Italië, waar het veel gegeten wordt vooral in de ‘winter’ minestrone soep. De groente maakt nu zijn opmars in Nederland en wordt hier ook zelfs geteeld. Cavolo Nero heeft wel iets weg van […]
Deze heerlijke chutney van cranberries, vijgen en sinaasappel is een feestelijke winterse chutney die past bij heel veel gerechten. Heerlijk bij kalkoen, kip, varkensvlees of bij een kaasplankje. Je kunt de chutney warm of koud serveren. Maak de chutney een dag tevoren, hierdoor trekken de smaken er nog meer in. De chutney kan je ongeveer […]
Hasselback is een manier om aardappelen te roosteren in de oven. De aardappelen (of andere groenten of fruit zoals bijvoorbeeld appel) worden ingesneden en dan geroosterd in de oven. Deze manier van aardappelen te bereiden is voor het eerst gedaan door een chef in het Zweedse restaurant Hasselbacken. Vandaar de naam Hasselback. Vooral in Amerika […]
Jaja, ik had nog steeds wat mooie oerwortelen liggen van boer Martin Topper. En van de laatste paarse heb ik deze geraspte paarse wortelsalade gemaakt. Ik kwam op het idee van deze salade door het lezen van het boek The Happy Pear, welke ik ontvangen mocht van Uitgeverij Scriptum. Lees hier meer over het boek. […]
Bahji of Pakora is een van oorsprong een recept uit India. Het is een (pittig) gefrituurd gerecht meestal gemaakt van groenten in een beslag van kikkererwten aangelengd met koud water. Het is een populaire streetfood snack en in restaurants wordt het als voorgerecht of bijgerecht geserveerd samen met een mangochutney. Ik heb deze Bahji van […]
Ik had aardig wat gekleurde wortelen van boer Martin Topper van Zonneheerdt ontvangen en ben daar allerlei recepten mee aan het maken. Zo ook deze heerlijke puree van geroosterde gele wortelen, lekker pittig door de harissa die ik erin gebruik heb. Harissa is een pittige rode saus welke veel gebruikt worden in Noord-Afrikaanse landen. Je […]
Met de mooie gekleurde wortelen die ik van boer Martin Topper van Zonneheerdt mocht ontvangen, ben ik aan het experimenteren geslagen. Van een aantal heb ik deze Zoetzuur van gekleurde wortelen gemaakt. Lekker bij gefrituurde Japanse Karaage, bij een Indonesisch gerecht of zelfs bij een salade.
Ik mocht ze ontvangen van Zonneheerdt en men was heel benieuwd wat ik ermee zou maken. Ten eerste heb ik ze rauw gebruikt op een hamburger en de rest heb ik verwerkt in een chutney van witte uien. De witte ui is wat zoeter maar ook veel scherper dan de gele ui die wij […]