Manlief heeft 24 jaar in Florida (USA) gewoond en is daar verslingerd geraakt aan Key Lime Pie. Nu maakt zijn zoon fantastische Key Lime Pies voor hem, dus daar waag ik mij maar niet aan. Ik heb dit weekend een Lime Posset gemaakt, dit komt qua smaak wel een beetje in de buurt van de […]
Je kent dat wel….van die restjes eten waarvan je niet weet wat je ermee zult doen. Zo had ik veel te veel van die heerlijke Provençaalse groenteschotel Tian over. Ook nog een paar rösti rondjes – die ik gekregen had – in de vriezer liggen. Even een blik in de koelkast geworpen en daar lagen […]
Wat doe je als je man gek is op drop? Je verrast hem met dropijs. Ik heb kokindjes gebruikt, maar je kunt hiervoor ook ander zachte drop gebruiken zoals droptoffees of trekdrop. Het is een bijzonder ijsje geworden en hubbie vond het helemaal te gek. Zoet en toch zout ijs met een lekkere dropsmaak. En […]
Deze aardbeien coupe Romanoff is een heel klassiek dessert. Een retro toetje wat je niet vaak meer op een menukaart van een restaurant ziet staan. Maar waarom niet, het is een heerlijk nagerecht met verse aardbeien. De zomerkoninkjes liggen te lonken bij de groenteboer, tijd om deze dessert eens te maken. Er bestaan heel veel […]
Ik doe mee aan het foodblogevent met het thema Pasen. Als je aan Pasen denkt, dan denk je aan eieren. Ik heb voor dit gerechtje een wel heel bijzonder ei gebruikt, namelijk een ganzenei. De ganzen leggen momenteel hun eieren en als je verse en niet bebroede eieren kunt vinden, neem ze dan mee naar […]
Het gebeurt niet vaak, maar soms houd je croissants over. Maak er dan deze zalige pudding van. Broodpudding is een ideale manier om ‘oud’ brood op te maken. Of het nu stokbrood, boterhammen of zelfs croissants zijn, je kunt er een heerlijke broodpudding van maken. Het is geen ‘light’ recept, maar af en toe jezelf […]
Om manlief te verrassen – en omdat hij gek is op rode wijn en toetjes – heb ik deze twee gecombineerd in een dessert. Het is een rode wijngelei met slagroom geworden. Daarop nog wat blauwe bessen en een takje munt en je hebt een simpel maar feestelijk nagerechtje. Het toetje is eigenlijk ontstaan omdat […]
Witlof wordt meestal heel traditioneel bereid met een sausje of met ham en kaas in de oven. Maar je kunt veel meer met witlof, maak eens een soep van deze groente. Zoals deze witlofsoep met blauwe kaas. En dan wel met een lekkere (milde) blauwe kaas. Omdat witlof een goede match is met blauwe kaas, […]
Deze Eton Mess met rode bessen ontstond nadat ik teveel meringues gemaakt had. Ik had ze goed afgesloten bewaard en op een zondag (onze enige toetjesdag van de week) bedacht ik me dat ik de meringues nog had liggen. Maar ja wat ga je ermee doen. Slagroom in huis, check…..rood fruit in de vriezer, check! […]
Deze Pompoen quiche met blauwe kaas is een recept van Yotam Ottolenghi. Ik ben groot fan van hem en vooral de manier waarop hij veel smaak geeft aan gerechten en hoe hij ingrediënten combineert. Bij dit gerecht serveert hij Geroosterde spruitjes met pomelo. Het recept hiervan kan je hier vinden. Ik ben niet zo van […]