Tomatenjam

Tomatenjam

Tomaten in de aanbieding, maak dat deze lekkere pittige tomatenjam. Lekker bij een kaasplankje, kip, hamburger, tosti of op een stukje stokbrood. Tomaten bereid tot ze plakkerig zoet zijn, deze tomatenjam is eenvoudig te maken. Pittig, zoet, hartig en perfect voor een feestje. Het enige wat je nodig hebt is een beetje tijd, geduld en […]

Koreaanse Bibimbap met longhaas

Koreaanse Bibimbap met longhaas

Bibimbap is een Koreaans rijstgerecht geserveerd met verschillende groenten, vlees en een gebakken ei. Je kunt dit gerecht serveren met restjes rijst, groenten en vlees of kip. Of je maakt er een vegetarische variant van zonder vlees en met bijvoorbeeld tofu of een andere vleesvervanger. Ik heb nu een Koreaanse Bibimbap met longhaas gemaakt en […]

Goedemorgen Henkjan, Dankjewel voor de complimenten. Ik kan recepten maken van jullie producten, dat is geen probleem. Laat mij svp weten wat precies de bedoeling is?

Surinaamse Telo met Bakkeljauw

Ik bereid gerechten uit heel veel keukens, maar Surinaams koken is er nog nooit van gekomen. Waarom weet ik niet, want ik sta open voor allerlei gerechten die ik nog niet ken. Toen kwam dit gerecht voorbij en ja dat wilde ik wel eens proberen. Mijn groenteman op de markt vroeg al diverse keren moet […]

Dorade met tomaatjes uit de oven

Dorade met tomaatjes uit de oven

Dit is een simpel maar o zo lekker visgerecht met dorade (oftewel zeebrasem). Het roosteren van de tomaten bij de vis verdiept de smaak in dit gerecht van geroosterde dorade. Hun gekarameliseerde sappen mengen zich met de olie, wijn, knoflook en rode peper, waardoor dit gerecht een hoger niveau bereikt. Op zoek naar een makkelijk […]

Romesco saus

Romesco saus

Maak je eigen Romesco saus voor zomerbarbecues. De mix van gerookte amandelen en gegrilde rode pepers past prachtig bij barbecuegerechten als dipsaus. Deze Spaanse pittige saus is lekker bij gegrild vlees, kip, gegrilde groenten, door de pasta of op brood. Romesco saus is een onvergetelijke saus. Het is gedurfd, pittig en vol met geroosterde smaak. […]

Mexicaanse burgers

Mexicaanse burgers

Sappige Mexicaanse rundvleesburgers geserveerd met zelfgemaakte, romige avocado aioli is de ultieme weekendtraktatie en perfect voor het serveren van jouw gezin. Als je mijn liefde voor een goede burger combineert met mijn liefde voor alles wat Mexicaans is, kunnen dingen gevaarlijk worden… en echt heerlijk! De romige avocado aioli is een topper op deze Mexicaanse […]

geroosterde spitskool met mosterddressing

Pikant gehaktbrood

Dit is echt het beste recept voor pikant gehaktbrood, het is gemakkelijk te maken en smaakt heerlijk. Het wordt gemaakt met rundergehakt, varkens braadworst, lente-uien, groenten, specerijen en verse kruiden. Daarna wordt het in de oven gebakken met een lekkere topping. Hieronder vind je mijn favoriete tips voor een zelfgemaakt gehaktbrood waar iedereen om een […]

Parelcouscous met broccolini en feta

Parelcouscous met broccolini en feta

Warme parelcouscous met broccolini en feta is een feelgood saladerecept, boordevol smaak en textuur. Het is gezond, kruidig, pittig en oh zo bevredigend. Geniet ervan als een stevig hoofdgerecht of bijgerecht. Of maak het vooruit en profiteer van de zorgeloze voordelen van een meeneemlunch.   Het bevat een verscheidenheid aan smaken. Het heeft broccoli, verse […]

Halloumiburgertjes

Halloumiburgertjes

Zijn ze niet schattig, deze kleine halloumiburgertjes? Heerlijke vegetarische burgers die je zelf heel makkelijk kunt maken. Serveer ze als borrelhapje, door een salade of op een lekker broodje. En verwerk er stiekem groente in, zodat de kids er geen erg in hebben dat ze een portie groente naar binnen krijgen. Als ze vragen: wat […]

Eiercurry

Eiercurry

Eiercurry is een vegetarisch gerecht uit India en Indonesië. Het is niet echt moeilijk te maken, je hebt alleen wel aardig wat ingrediënten nodig. Serveer het met rijst en/of naanbrood of zoals ik gedaan heb met gekruide zilvervliesrijst. Serveer deze eiercurry op een koude dag en je zult lekker opwarmen door de specerijen in de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden