Het gebeurt niet vaak, maar soms houd je croissants over. Maak er dan deze zalige pudding van. Broodpudding is een ideale manier om ‘oud’ brood op te maken. Of het nu stokbrood, boterhammen of zelfs croissants zijn, je kunt er een heerlijke broodpudding van maken. Het is geen ‘light’ recept, maar af en toe jezelf […]
De wintersporters kennen dit gerecht wel, in vrijwel alle Tiroolse restaurants, bergrestaurants en berghutten wordt de Kaiserschmarrn geserveerd. Deze luchtige lekkernij behoort tot de meest bekendste en geliefde Oostenrijks gerechten. Het is een soort luchtige versie van de pannenkoek. Het luchtige ontstaat door het apart stijfkloppen van de eiwitten door het beslag. Maar het blijft […]
’s Winters wordt het lekker veel gestampt in de Hollandse keuken. En er wordt steeds meer gevarieerd met de stamppotten. Waar we vroeger stamppot boerenkool, andijvie of hutspot maakten, worden nu allerlei soorten groenten in de stamppot gebruikt. Ik had nog een Chinese kool, een halve savooie kool en een prei liggen. Het leek mij […]
Deze Sinterklaas wentelteefjes zijn een heerlijke traktatie voor de kinderen op Sinterklaasavond. Neem voor dit gerecht lekkere rijpe peren, zoals bijvoorbeeld een Conference of een Doyenné du Comice peer. Ik heb Schuddebuikjes gebruikt, maar je kunt ook speculaasjes fijnhakken en die in het recept gebruiken. Snoepen en lekker eten, hoort bij Sinterklaas. Daarom heeft […]
Binnenkort vieren we al weer Sinterklaas, daarom deze Gevulde Sinterklaas pannenkoeken. Ik heb als vulling banaan en appel gebruikt, maar je kunt ook ander fruit gebruiken zoals mandarijnen, peer of druiven. De kinderen zullen het enig EN lekker vinden om dit op Sinterklaasavond te eten. Ook een lekkere traktatie voor Sinterklaasavond zijn deze Sinterklaas […]
Scones zijn typisch Engelse ‘broodjes’ die meestal geserveerd worden bij een high tea. Traditioneel wordt er clotted cream en jam bij geserveerd. Clotted cream is een dikke room met een vetpercentage van 55%(!) en lijkt wel een beetje op de mascarpone. Ik serveer bij dit verwenontbijtje met scones verse roomkaas als vervanger van de clotted […]
Zoals je in mijn blog Ontbijt je wel? kunt lezen is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Ik probeer elke morgen een ander ontbijtje te maken en deze havermout en chiapudding met verse vijgen is zo’n handig, lekker en gezond ontbijtje wat je de avond klaarzet. Vooral makkelijk als je ’s morgens haast […]
Ja het is zomer, maar vandaag is het koud. Ik heb zin in een lekkere warme ovenschotel. Aardappelen op voorraad, check! Heb gerookte makreelfilets met peper in de koelkast liggen. Ik moet nog naar de groenteboer en haal daar een grote zak verse spinazie. Dit lijkt mij een heerlijk combinatie…..ovenschotel met makreel en spinazie wordt […]
Zoveel lekker vers fruit in de fruitmand, maar de abrikozen moeten nu toch echt wel gegeten worden. En ik wilde nog een keer een cakeje of muffin maken met amandelmeel. Zo zijn deze amandelcakejes met abrikozen ontstaan. Lekker als verwenontbijt of tussendoortje met een kop koffie of thee. Deze cakejes kan je natuurlijk ook maken […]
Deze Wentelteefjes van Fries suikerbrood met crème fraîche, krokant spek en appelstroop is een recept van Tjitze van der Dam. Ik mocht zijn boek Hollandse klassiekers ontvangen en daarin staan heel veel lekkere recepten. De Hollandse klassiekers anno. Nu is het toevallig Vaderdag en hubbie is van Friese afkomst, tja wat doe je dan? Je […]