Oost-Indische kers kruidenboter

Oost-Indische kers kruidenboter

Elk jaar zaai ik te veel Oost-Indische kers. Ik gebruik de bloemen en blaadjes vaak om mijn salades op te fleuren, maar ja aan het eind van het seizoen staan er nog heel veel bloemetjes. Zonde om er niets mee te doen. En zo kwam ik op deze Oost-Indische kers kruidenboter. Ik vries de helft […]

Korianderpesto

Korianderpesto

Dit recept voor korianderpesto is een leuke variant op standaardpesto; het is snel en gemakkelijk te maken! Er is geen betere saus of dressing dan een zelfgemaakte. Deze heerlijke korianderpesto is echt een alleskunner en je kunt hem voor allerlei verschillende gerechten gebruiken. Van saladedressing tot een broodbeleg, een smaakvolle saus voor kip of noedels, […]

Komkommersalade met basilicum

Komkommersalade met basilicum

Het is vandaag de dag van de komkommer en ik heb een simpele maar oh zo heerlijke komkommersalade met basilicum voor jullie. Komkommerlinten op een yoghurtsaus met fijngehakte basilicum. Net even weer iets anders dan een tzaziki. Probeer het eens!   Deze romige, knapperige komkommer met een basilicum-yoghurt op smaak gebracht met citroenrasp en extra […]

mangochutney

Mangochutney

Lekkere pittige chutney gemaakt van mango’s

Hummus met tonijn en olijven

Hummus met tonijn en olijven

Ik heb een heel bijzonder hummus recept voor jullie, namelijk deze hummus met tonijn en olijven. Maak eens een grote tafel met mezze (Arabische tapas), deze hummus doet het goed hierbij. Het is een mooie combinatie van hummus en een tonijnsalade, maar dan zonder mayonaise. En laat ik nou gek zijn op alle twee!   […]

Groene kruiden hummus

Groene kruiden hummus

Het is de moeite waard om zelf hummus te maken! Als je de basissmaak van in de winkel gekochte hummus beu bent, kan je deze eenvoudig zelf maken met dit recept. Leer hoe je heerlijke, romige zelfgemaakte hummus maakt, gekruid met verse peterselie, basilicum, koriander en komijn. Deze groene kruiden hummus is lekker bij de […]

Rode bietenhummus

Rode bietenhummus

Maak je hummus zelf en combineer deze met rode bietjes.

Bloedsinaasappel marmelade

Bloedsinaasappel marmelade

Deze marmelade is heerlijk op een geroosterde boterham of beschuit. Je kunt het ook serveren bij een kaasplankje of kip en/of varkensvlees.

Aioli

Aioli

Aioli blijft goed afgedekt een week goed in de koelkast, als er tenminste iets van overblijft.

Chutney van kweepeer met abrikozen

Chutney van kweepeer met abrikozen

Chutney is een smaakmaker uit de Indiase keuken. Kenmerkend is de combinatie van fruit met zoet/zuur en vaak pikante pepertjes.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden