Dit is een heerlijke en kleurrijke ovenschotel, wat je als vegetarisch gerecht of bijgerecht kunt serveren. Een Tian is de aardewerken stoofpot waar het gerecht in gestoofd wordt. Er worden in principe dezelfde groenten gebruikt als in de Franse groentemix ratatouille, zoals aubergine, courgette en tomaten. De smaak komt ook van de verse kruiden die […]
Ik hou van salades waar ik even een vol gevoel van krijg. Deze stevige, smaakvolle lauwwarme parelcouscous salade met gekleurde bietjes en verse kruiden is precies dit soort salade. Je kunt het als lunch meenemen naar je werk zonder honger te krijgen en toch is het een volkomen gezonde maaltijd. Zoals je misschien al gemerkt […]
Tijdens mijn crash dieet 2 weken voor de operatie (gastric sleeve) moet ik mij houden aan een koolhydraatarm dieet. Je mag voorgeschreven shakes gebruiken, maar daar wil deze foodblogger niet aan natuurlijk. Dus kreeg ik een lijst mee van wat ik wel mag/moet eten op een dag. Dit is 500 ml (magere) melkproducten, 50 gram […]
Lavendel zalm met rauwe asperges en biet is een bijzonder gerecht geworden. Ik had een pot gedroogde lavendel ontvangen (Van Beekum) en ben daarmee aan het experimenteren geslagen. Lavendel kan je gebruiken in zowel zoete als hartige gerechten. Lavendelkoekjes en lavendelsiroop heb ik al gemaakt en Kip met citroen en lavendel was ook een groot […]
Heb je deze vis al eens bij jouw visboer zien liggen? Skrei wordt ook wel de Noorse winterkabeljauw genoemd. Het is een super kabeljauw die alleen maar vers verkrijgbaar is van januari tot april. Het is wel iets duurder dan de kabeljauw die wij kennen, maar dan heb je wel een hoogwaardig visje te pakken. […]
Deze Knolselderij ‘steaks’ met gerst, kaascrème en hazelnootpesto is een bijzonder vegetarisch voorgerecht of als hoofdgerecht geserveerd met een lekkere salade erbij. Als voorgerecht serveer je natuurlijk kleinere plakken knolselderij en verminder je de overige ingrediënten ook. Ik vind het lekker om de hele graankorrels beetgaar te koken zodat je nog een beetje een bite […]
Deze pasta met Chinese kool, prei, spekjes en citroen is een lekkere combinatie geworden. Heerlijk voor in de winter, als er volop prei en koolsoorten uit ons kikkerlandje bij de groenteboer liggen. Italy meets Holland zo te zeggen. Ik heb fusilli (spirelli) pasta gebruikt voor dit gerecht, het is een pastasoort in de vorm van […]
Pulled pork is tegenwoordig kant en klaar in elke supermarkt te koop, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Hier kan je lezen hoe ik pulled pork in de oven bereid heb. Pulled pork is lekker om zo te eten, maar ook heerlijk in een wrap, op een broodje of zoals deze pulled […]
Ja de naam doet natuurlijk al vermoeden dat het hier om cavolo nero gaat. Cavolo nero is het stevige Italiaanse broertje van boerenkool en wordt in Nederland ook wel palmkool of zwarte kool genoemd. Je kunt voor deze Italiaanse boerenkoolsoep met balletjes ook de gewone Hollandse boerenkool gebruiken. Deze Toscaanse soep is een vullende maaltijdsoep […]
Een klassieker uit de Britse keuken. Oorspronkelijk werd het met restjes vlees en aardappel gemaakt. Ik heb er mijn twist aan gegeven door zoete aardappelen in de puree te gebruiken. Mijn Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree heb ik wel traditioneel met lamsgehakt gemaakt, maar je kunt ook rundergehakt gebruiken (dan heet het gerecht Cottage Pie). […]