Broodpudding van krentenwegge met frambozen

Broodpudding van krentenwegge met frambozen

Manlief had voor Golf4Life en het KWF in een dag op zes(!) golfbanen door heel Nederland gespeeld. Op elke baan werden ze met open armen ontvangen en overal kregen ze wel een attentie. Zo ook op Golfparc Sandur in Emmen. Hier kreeg hij een hele grote krentenwegge. Toen hij daar mee thuiskwam had ik zoiets […]

Wentelteefjes met gekaramelliseerde banaan

Wentelteefjes met gekaramelliseerde banaan

Manlief heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom komen hier regelmatig Amerikaanse gerechten op tafel. Vandaag was het een speciale dag voor hem en om hem te verwennen was ik er al vroeg uit om French toast te maken. Zo heten wentelteefjes in Amerika. Meestal ontbeet hij buiten de deur en French toast stond […]

Frozen Chai Latte

Frozen Chai Latte

Waar ’s winters een kruidige en warme Chai Latte ons verwarmd, is deze Frozen Chai Latte thee een heerlijke koude drank voor op een warme dag. Chai Latte komt oorspronkelijk uit India (en omliggende landen). Chai betekent thee en latte is natuurlijk de melk erin. En dit is niet zomaar een thee, maar een heerlijke […]

Kruidenkaas flensjes

Kruidenkaas flensjes

Deze kruidenkaas flensjes is een recept van Joke Boon uit haar nieuwe boek Koken met kleur! Omdat Joke anosmie (geen reukvermogen) heeft, is het voor haar heel belangrijk dat een andere zintuig – zoals zien – geprikkeld wordt. Dit doet zo middels koken met kleur. Door de prachtige kleuren, worden je zintuigen geprikkeld en krijg […]

Polenta met garnalen, okra en paprika

Polenta met garnalen, okra en paprika

Ik zag bij mijn groenteboer okra liggen. Dit heb ik nog nooit gegeten, was er dus erg benieuwd naar. Toch maar wat meenemen naar huis en experimenteren ermee. Ik zit wel aan een Creools oftewel Cajun recept te denken. Volgens mij eten ze veel okra in het zuiden van Amerika. Ik had nog garnalen in […]

Crêpe Suzette met sinaasappelsaus 2.0

Crêpe Suzette met sinaasappelsaus 2.0

Deze heerlijke flensjes heb ik vaak in het restaurant van mijn ouders aan tafel moeten bereiden. Vooral de vlam in de pan vonden de gasten spectaculair. Soms was de vlam zo groot, dat ik er zelf van schrok. Maar je mocht natuurlijk niets laten blijken, net doen alsof dat zo hoort. Ik vond dit nagerecht […]

Het Ierse stamppot gerecht Colcannon

Het Ierse stamppot gerecht Colcannon

Colcannon is een traditioneel Iers gerecht met gestampte aardappelen met daarin een koolsoort. Het lijkt een beetje op de Hollandse stamppot. Er zijn heel veel variaties op dit gerecht en er worden vaak verschillende soorten kool, prei, lente-ui en/of gebruikt erin. Meestal wordt de savooiekool oftewel groene kool gebruikt. Dit is mijn versie op het […]

Knolselderij 'steaks' met gerst, kaascrème en hazelnootpesto

Knolselderij ‘steaks’ met gerst, kaascrème en hazelnootpesto

Deze Knolselderij ‘steaks’ met gerst, kaascrème en hazelnootpesto is een bijzonder vegetarisch voorgerecht of als hoofdgerecht geserveerd met een lekkere salade erbij. Als voorgerecht serveer je natuurlijk kleinere plakken knolselderij en verminder je de overige ingrediënten ook. Ik vind het lekker om de hele graankorrels beetgaar te koken zodat je nog een beetje een bite […]

Ile flottante

Ile flottante

Ile flottante vertaald uit het Frans betekent drijvend eiland. Het is een klassiek Frans nagerecht, eentje uit de oude doos dus. Met drijvend eiland wordt het eiwitschuim bedoeld wat op een heerlijke vanillesaus/vla drijft. Je kunt het warm eten, maar meestal wordt het koud geserveerd. En dat is wel handiger, omdat je dan alles van […]

Overnight oats met chaikruiden en cranberrycompote

Overnight oats met chaikruiden en cranberrycompote

Deze overnight oats met chaikruiden en cranberrycompote is een heerlijk ontbijtje met de smaken van de winter. Als je veel cranberrycompote gemaakt hebt, kan je dit ook nog gebruiken bij een ontbijt. Doe er ook nog wat chaikruiden bij en je hebt een zalig begin van je dag. Als je van zoet houdt, kan je […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden