Ik had nog wat broccoli over, wat zal ik ermee doen. Zal ik het roosteren of roerbakken? Dit geeft altijd een lekkere smaak aan de toch wel zo saaie broccoli. Nee, ik ga er iets anders mee doen. Omdat ik Aziatische burgers ging maken, wilde ik in dit thema blijven. Het is dus een Aziatische […]
Deze nachos met gehakt en kaas is een Mexicaans feestje op tafel. Maak het voor een etentje thuis of ook te lekker bij een borrel. Lekker om te verorberen met vrienden als je aan een Mexicaans biertje zit. Tex Mex Eigenlijk is dit een Tex Mex gerecht. De Amerikaanse (oftewel Texaanse) twist op […]
Manlief is gek op allerlei soorten biefstuk, maar vooral de soorten die veel smaak hebben zoals een bavette. Ik heb de bavette gegrild en verwerkt in deze heerlijke wrap met steak en guacamole. De guacamole maak je natuurlijk zelf, dat is het lekkerst. Nou hij vond het heerlijk hoor, wat heeft hij gesmuld hiervan. […]
Wij zijn gek op taco’s en garnalen, daarom heb ik deze keer ze gecombineerd. Maar geen gewone taco’s, het zijn mini taco tubs met garnalen en een heerlijke pittige salsa geworden. Deze eet je heerlijk uit het vuistje. Taco’s Taco’s zijn kleine maïstortilla’s die gebakken of gefrituurd worden. Zij worden dubbelgevouwen en gevuld […]
Ik ben gek op carpaccio, het liefst zelfgemaakte. (bief biet) En af en toe koop ik ook wel van die kant en klaar carpaccio uit de supermarkt. Deze keer dus ook, maar ik wilde er iets ‘anders’ mee doen. Nou ik heb er een heerlijke lunch van gemaakt. Een wrap met Aziatische carpaccio. Had nog […]
Je hebt waarschijnlijk wel eens Kip Madras klaargemaakt met een pak wereldgerechten van een bepaald merk. Maar ik heb hier een recept voor jou maar dan zonder dit pak. Dit is ook een snel te maken Kip Madras recept, maar eentje met veel minder smaak- en geurstoffen en E-nummers. Madras Wij zijn gek […]
Deze keer geen burrito met rundergehakt maar een burrito met kipgehakt en rijst. Burrito’s zijn tortilla’s die gevuld worden met vlees en bonen en daarna opgerold. Je eet ze uit het vuistje. Het is een typisch Tex Mex gerecht en wij zijn er gek op. Burrito Een burrito is dus een van oorsprong […]
Wat doe je met restjes gebraden kippenvlees….je maakt er een lekkere salade van. Deze kipsalade met ras-el-hanout noem ik een Marokkaanse kipsalade. Slaat misschien nergens op, maar door de specerijen en de zachte gedroogde abrikozen erin heb je de smaken van Noord-Afrika te pakken. Deze salade is lekker op een boterham, maar ook op een […]
Ik had nog aardappelen en uien van @frietvanbeus en polderknoflook over van de Flevour foodbox. Ik had van deze aardappelen al zelf heerlijke frieten gemaakt, maar wilde met de rest iets bijzonders maken. Toen zag ik een recept van Kashmiri Dum Aloo voorbijkomen, oftewel Kashmiri chili aardappel curry. En dat was misschien wel niet toevallig, […]
Deze Kashmiri kip met abrikozen, komt zoals je het misschien al raden kan uit de Kashmiri streek in India. Het is een heerlijke curry, een beetje pittig en een zoet. Ik kwam tot dit recept omdat ik van de vele rode pepers die ik gekocht had, een Indiase hete saus Kashmiri gemaakt had. Zodoende kwam […]