In Turkije zijn ze wel gewend aan warme/hete dagen en ze weten ook wat ze moeten drinken op deze dagen. Ayran wordt er misschien wel net zoveel gedronken als een glas water. Mijn tweede zus die al een paar jaar in Turkije woont, drinkt dit ongeveer elke dag als het warm is. En eigenlijk is […]
Ik krijg steeds meer plezier in het maken van gerechten tijdens mijn crash dieet. Niet kijken naar wat ik niet mag eten, maar kijken wat ik wel mag eten en daar dan een feestje van maken. Het commentaar op social media is …. ja zo kan ik ook wel ‘crashen’. Ik probeer er maar iets […]
Heerlijke lichte couscous gemaakt van bloemkool. De bloemkool rasp je met een grove rasp of hak je fijn in een keukenmachine. Hierdoor kan je couscous vervangen door deze fijne groente. Ook lekker als vervanging van bijvoorbeeld rijst. Deze bloemkool couscous met verse kruiden en cranberries gaat heel goed samen met deze Pittige kippenbouten. Ook zou […]
Dit gerecht is een afgeleide van een recept van Nigel Slater. Mussel pilav heet zijn recept. Ik heb er een orzo pilav met mosselen en dille van gemaakt. Dit gerecht kwam voorbij in het BBC programma Nigel Slater’s Middle East. Omdat ik gek ben op gerechten uit het Midden-Oosten heb ik natuurlijk naar dit programma […]
Eet jij nooit vis thuis, omdat je het eng vindt dit te bereiden? Dat hoeft helemaal niet. Probeer eens deze harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten. De vis wordt namelijk in de oven bereid en kan eigenlijk niet mislukken. Het enige waar je op moet letten is dat de vis niet te lang […]
Deze Arabische rode linzensoep is een onwijs lekkere en mega vullende maaltijdsoep! Ik heb in de soep Sucuk worstjes gebruikt. Deze kan je kopen in een Turkse winkel. Maar als alternatief kan je ook een chorizoworst gebruiken. Ook de paprikapuree en rode linzen komt uit de Turkse supermarkt, maar ik zag dit laatst ook bij […]
Deze salade rode kool, biet, linzen en feta is een heerlijke vegetarische lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Mijn lunch bestaat vaak uit een salade en meestal flans ik iets in elkaar wat er nog voorradig is in de koelkast. En een blikje linzen heb ik altijd wel op voorraad net […]
Zhoug pittige kruidensaus komt van oorsprong uit Yemen, maar je vindt deze saus ook in de Syrische en Israëlische keuken. En wordt vaak geserveerd bij falafal of gegeten met een stuk brood. Heerlijk met het Arabische eiergerecht Shakshuka of als dipsaus. Ook lekker op de hummus, in een soep of op een omelet. Ook lekker […]
Dukkah kippenbouten is een lekkere manier om de kip eens te kruiden op een andere manier. Dukkah is een Egyptisch specerijen/notenmengsel wat je eet met Arabisch brood of ander grof boerenbrood en olijfolie. Maar het wordt ook gebruikt in vele andere gerechten. Er zitten altijd amandelen of hazelnoten, sesamzaad en specerijen in: meestal korianderzaad, komijnzaad […]
Deze heerlijk kleurrijke vegetarische warme parelcouscous met geroosterde pompoen en groenten salade biedt de smaken uit het Midden-Oosten. Dadels en rozijnen en ook andere gedroogde vruchten worden vaak toegevoegd aan gerechten in de Arabische keuken. Dit gedroogde fruit bevat veel mineralen en voedingsvezels en zijn daarom goed voor je. Zeker in onze vegetarische maand. Schrik […]