Romesco saus

Romesco saus

Maak je eigen Romesco saus voor zomerbarbecues. De mix van gerookte amandelen en gegrilde rode pepers past prachtig bij barbecuegerechten als dipsaus. Deze Spaanse pittige saus is lekker bij gegrild vlees, kip, gegrilde groenten, door de pasta of op brood. Romesco saus is een onvergetelijke saus. Het is gedurfd, pittig en vol met geroosterde smaak. […]

Koriander chipotleboter

Koriander chipotleboter

Het is tijd om je leven wat pit te geven met dit koriander chipotleboter recept: pittig en hartig, alles in één eenvoudig te maken boter! Deze kruidenboter is heerlijk bij geroosterd vlees of op stokbrood bij de bbq. Hallo stoere bbq’ers! Wat je krijgt is een romig, kruidig en pittig gearomatiseerd boterrecept dat alles wat […]

Dille citroenboter

Dille citroenboter

Deze dille citroenboter is snel en super eenvoudig te maken. De kruidenboter past heel goed bij vis, zeevruchten, biefstuk, kip of aardappelen. Het versterkt niet alleen de smaak, maar maakt ze ook extra romig en sappig. Het maken van een kruidenboter is ook een geweldige manier om dit kruid te gebruiken, als je er veel […]

Muhammara

Muhammara paprikadip

Muhammara is een pittige Arabische saus van vers gegrilde paprika’s, brood, granaatappelmelasse en walnoten. Het is hartig, zoet, licht rokerig en net pittig genoeg is! Deze muhammara paprikadip is bijna een neefje van de Spaanse Romesco saus. Heerlijk als broodbeleg, als dip bij de borrel of smaakmaker bij vlees- en visgerechten. Maak het lekker zelf, […]

Basilicum pesto

Basilicum pesto

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind de kant-en-klare pesto uit de supermarkt niet te eten. En hoe makkelijk is het om zelf lekkere verse basilicum pesto te maken. Vooral als je een keukenmachine hebt, je doet alles in het apparaat en in no-time heb je heerlijke verse pesto. Daar kan […]

Guacamole

Guacamole

Het geheim van het beste guacamole recept? Dit recept is eenvoudig te maken. Je kunt het in 10 minuten of minder klaarmaken! Het vraagt om eenvoudige, verse ingrediënten. Denk aan rijpe avocado’s, ui, koriander, Jalapeño en limoen. Deze zelfgemaakte guacamole is romig, pittig en helder. Bovendien deel ik een geheim over hoe je kunt voorkomen […]

Labneh maken

Labneh maken

Labneh (ook bekend als labnah of labne) is een super gemakkelijke dip dat bijna altijd op een tafel met mezze (Arabische tapas) staat. Het lijkt op hangop (uitgelekte yoghurt). Het heeft een neutrale frisse smaak. Serveer het in Midden-Oosterse stijl als dip met veel goede olijfolie, za’atar, sumac, chilivlokken, verse groene kruiden, noten en/of zaden. […]

Tzaziki

Tzaziki

Een lekkere frisse dip uit Griekenland gemaakt van komkommer en yoghurt. De Griekse tzaziki maak je heel makkelijk en snel zelf. Ik vind het zoveel lekkerder dan de kant-en-klare van de supermarkten. Er bestaan heel veel recepten voor de Griekse tzaziki en dit is de mijne. Zal wel niet helemaal authentiek zijn, maar het is […]

Zoete chilisaus zelf maken

Sweet chili sauce is veel lekkerder als je het zelf maakt. Dit zelfgemaakte recept voor zoete chilisaus wordt gegarandeerd een favoriete saus in je huis! Zoals met bijna alles gaat er niets boven zelfgemaakt en zoete chilisaus is daarop geen uitzondering. Het is niet alleen supersnel en gemakkelijk te maken, het is goedkoper, er zitten […]

Pompoenchutney

Pompoenchutney

Deze smakelijke en lang houdbare pompoenchutney past bij bijna alle vleeswaren, curry’s en op een kaasplank. Van pompoen kan je dus ook een overheerlijke en pittige chutney maken. Zeer lekker alternatief voor de gebruikelijke gewone chutneys Deze zonkleurige chutney zit boordevol smaak en is de perfecte manier om seizoens-pompoenen op te maken. Ik serveer het […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden