Manlief had een golfclinic verzorgd in Emmen en na afloop kreeg hij als bedankje een plankje met daarop 2 stuks nagelhout en een ‘golf bitter’. Nu had ik geen idee van nagelhout was. Het zag eruit als de Italiaanse Bresaola en nadat ik er een paar plakjes vanaf gesneden had, bleek dit ook zo te […]
Deze Gravad lax tartaar met rode bietjes is een lekker en makkelijk gerechtje voor een feestelijk etentje. Serveer het als voorgerecht of als een lichte lunch met toast erbij. Zalm met bietjes is een geweldige combinatie en is en blijft een klassieker. Gravad Lax Gravad lax oftewel gravlax is een Scandinavisch gerecht gemaakt […]
Deze Tonijn tartaar met sojasaus en sambal is heerlijk als voorgerecht of als lunch tijdens een speciaal etentje. Serveer het dan met pappadums of kroepoek erbij. Tonijn In plaats van rauwe tonijn kan je ook een andere vissoort gebruiken zoals bijvoorbeeld zalm of zeebaars. Zorg er wel voor dat je de beste kwaliteit […]
Ik had een mooie bavette gekocht. Natuurlijk kan je die lekker naturel grillen op de barbecue of grillpan, maar ik wil er weer iets bijzonders van maken. Het is warm buiten, dus een salade lijkt me heerlijk vandaag. Het is een Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa geworden en die is heerlijk kan ik je verklappen! Bavette […]
Het leuke van deze pasta salade met ratatouille is dat je deze koud kunt eten in de zomer en ’s winters serveer je de salade warm. Dus zomers laat je de groente en pasta afkoelen en meng je het dan door elkaar en in de winter meng je alles warm door elkaar en serveer je […]
Salade Niçoise is een klassieke salade oorspronkelijk uit Nice (Frankrijk). De salade wordt gemaakt van vis (meestal tonijn), eieren, sla, haricots verts, tomaten, zwarte olijven, kappertjes en soms ook gekookte aardappeltjes. Er zijn heel veel verschillende variaties op deze salade te vinden en iedereen claimt dat zijn salade de originele is. Ik heb er nu […]
Deze erwten falafel met yoghurt dressing is geïnspireerd op een recept van Donna Hay. Haar gerecht heet Quinoa and pea fritters with tahini dressing. Nou ben ik niet zo gek op de structuur van quinoa en heb daarvoor in de plaats bulgur genomen. Je kent haar misschien wel, ze is een hele bekende TV […]
Deze tostada met gerookte kipsalade is een Mexicaans streetfood gerechtje. Knapperige minitortilla met gerookte kipsalade. Dit moet je echt eens maken. Alle smaken van Mexico gevangen in een salade. De gerookte kip geeft zijn specifieke smaak eraan, de avocado maakt het lekker romig, de tomaatjes en limoen geven frisheid eraan en de lente-ui, knoflook en […]
Cumelo vraag jij je misschien af? Ja Cumelo …. een nieuw soort meloen die sinds kort te koop is in Nederland. Deze vrucht komt uit Italië en wordt daar Barattiere genoemd. Het heeft een frisse smaak, iets tussen meloen en komkommer in. En het heeft een knapperige bite. De Italianen zijn er gek op en […]
Manlief – die 26 jaar in Amerika heeft gewoond – is gek op Caesar salade en ook op pasta. Ik heb deze twee gecombineerd in een verrukkelijke Caesar pasta salade met kip. Het is een complete maaltijdsalade, maar hij zal het ook goed doen bij een barbecue. Grill de kipdijfilets dan op de barbecue en […]