Ik heb heerlijke biologische pompoenen meegekregen van boer Dijkstra en daar ga ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Van een pompoen heb ik deze lauwwarme salade van gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip gemaakt. Je kunt dit warm, lauwwarm of koud serveren. Als je het warm wilt serveren moet je de zwarte boontjes even opwarmen […]
Wij kennen de snijbonen alleen maar van de voorgesneden variant. Dit werd vroeger gedaan omdat ze nogal draderig waren en daarom werden ze in kleine stukjes gesneden (met een speciaal snijbonenmolentje). Maar tegenwoordig koop je de snijbonen heel en kan je die ook in z’n geheel koken. In veel restaurants zie je dat al, meestal […]
Tuinbonen zelf vers gedopt zijn het lekkerst. Vooral als je ze dan niet te lang kookt, zodat ze nog lekker knapperig blijven. Dus als je een keer verse tuinbonen ziet liggen, koop ze dan en trek er even tijd voor uit om ze te doppen. Of laat de kinderen meehelpen, dit vinden ze leuk en […]
Ik kreeg een zakje Mix groentefinish wortel van Verstegen (100% natuurlijk). Normaal kook of rooster ik de wortelen en voeg op het laatst honing en komijnpoeder toe. Vond het een beetje een vreemd idee om een zakje hiervoor te gebruiken, maar ja ik had het nu toch in huis dus toch maar proberen dan. Ik […]
Drie prachtige oranje paprika’s zaten er in de Foodybox van Kroon op het Werk. Heb ze alle drie geroosterd in de oven. Eentje had ik gebruikt voor een heerlijke steaksalade en van de andere twee heb ik deze gemarineerde geroosterde paprika’s gemaakt. Helemaal niet moeilijk om te maken. Het enige is dat je tijdens het […]
Dit is een heerlijke en kleurrijke ovenschotel, wat je als vegetarisch gerecht of bijgerecht kunt serveren. Een Tian is de aardewerken stoofpot waar het gerecht in gestoofd wordt. Er worden in principe dezelfde groenten gebruikt als in de Franse groentemix ratatouille, zoals aubergine, courgette en tomaten. De smaak komt ook van de verse kruiden die […]
Dit is weer eens een hele andere manier om groene asperges te bereiden. Niet moeilijk, de oven doet namelijk het werk voor je. Met maar een paar ingrediënten tover je hele smakelijke asperges uit de oven. Groene asperges zijn supergezond, ze zitten vol vezels, vitaminen en mineralen. En ze zijn ook nog ontzettend lekker, zeker […]
De gemarineerde mozzarellabolletjes is een recept van 24Kitchen-chef Roberta Pagnier. Ik mocht samen met haar dit recept maken tijdens een press event van Miele Experience Center. Nadat we alle nieuwe trends op keukengebied mochten zien, hebben wij (bloggers en culijournalisten) samen met haar een lunch bereid voor ons allen. Dit gerecht – uiteraard gemaakt van […]
Ik hou van salades waar ik even een vol gevoel van krijg. Deze stevige, smaakvolle lauwwarme parelcouscous salade met gekleurde bietjes en verse kruiden is precies dit soort salade. Je kunt het als lunch meenemen naar je werk zonder honger te krijgen en toch is het een volkomen gezonde maaltijd. Zoals je misschien al gemerkt […]
Ik had een verse mierikswortel gekocht bij mijn groenteboer. Maar ja wat ga je ermee doen. Hubbie roept altijd dat hij geen mosterd en/of mierikswortel lust, maar ondertussen heeft hij diverse keren mosterd gemengd door een gerecht gegeten en nooit gezegd dat hij het niet lustte. We gaan nu kijken of hij de mierikswortel eruit […]