Mosselen met chorizo en tomaatjes

Mosselen met chorizo en tomaatjes

Probeer eens mosselen op deze manier.

Orzotto met balsamico schorseneren

Orzotto met balsamico schorseneren

Een soort risotto gemaakt van orzo pasta. Ik ben er gek op! En ben je uitgekeken op dezelfde oude wintergroenten? Nou, laat me je voorstellen aan een zeer bijzondere gerecht, wat is gemaakt met een hele speciale groente. Een orzotto met balsamico schorseneren. Schorseneren? In deze orzotto is schorseneer de ster, om nog maar te […]

Souvlaki

Souvlaki

Ben je net terug van vakantie in Griekenland en mis je de zwoele avonden en het lekkere eten al? Duik dan in de keuken en maak zelf deze heerlijke souvlaki (Griekse vleesspies). Marineer het vlees alvast en steek vanavond de barbecue aan, dan kan je deze avond genieten van de Griekse keuken bij jou thuis […]

Oosterse kipsalade

Oosterse kipsalade

Lekkere frisse Oosterse kipsalade met komkommer en wortel om te eten op een warme avond. Je kunt het serveren als hoofdgerecht voor 2 personen of als voorgerecht voor 4 personen. De kip kan je eventueel een dag van tevoren klaar maken, als ik jou was zou ik meer kipfilets bereiden. Deze zijn zo lekker, hier […]

Omelet met koolraap en chorizo

Omelet met koolraap en chorizo

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de klassieke Spaanse aardappel omelet, tortilla de patatas, oftewel Tortilla Española. Dit heerlijke, maar toch supereenvoudige gerecht serveren ze in elke tapasbar in Spanje en ze eten het vaak thuis als lichte lunch. Ik heb een variatie op dit gerecht gemaakt, namelijk deze overheerlijke omelet met koolraap en […]

Shakshuka met bulgur, avocado en feta

Shakshuka met bulgur, avocado en feta

Shakshuka is een gerecht uit de Midden-Oosterse keuken en wordt meestal geserveerd in een pan of tajine met een stuk brood om in de saus te dippen. Het is een groentemengsel van tomaten, paprika, pepers en knoflook gebakken in de pan met daarin eieren gepocheerd. Het wordt meestal als ontbijt gegeten. Ik heb nu een […]

Salade met mini bietjes, makreel en rode ui

Salade met mini bietjes, makreel en rode ui

Zomers voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen.

Niçoise salade met gekonfijte zalm en truffelaardappelen

Niçoise salade met gekonfijte zalm en truffelaardappelen

Dit recept voor Niçoise salade met gekonfijte zalm en truffelaardappelen is een variant op de klassieke Niçoise salade. Het bestaat uit malse zalm, truffelaardappelen, eieren, peultjes, olijven, tomaten en een heerlijke dressing. Een luxe variant op de klassieke salade. Voor deze salade heb ik de zalm gekonfijt. Als je dit te spannend vindt om te […]

Salade met groene asperges en zalm

Salade met groene asperges en zalm

Mmmm aspergetijd is aangebroken.

Vegetarische Ramen noedelsoep

Vegetarische Ramen noedelsoep

Geniet van deze vegetarische Ramen noedelsoep voor een smakelijke midweekmaaltijd in slechts 30 minuten. Miso en shiitake paddenstoelengeven de bouillon veel umami-smaak. Ramen is oorspronkelijk een Japanse maaltijdsoep die heel veel variaties kent. Er kan vlees in zitten, vis, zeevruchten en vaak veel groenten. Ramen bestaat uit drie delen: de basis (bouillon en noedels), smaakmakers […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden