Gemengde bonenschotel met rookworst

Gemengde bonenschotel met rookworst

Voor een Italiaanse bonensalade zocht ik een blikjes met gemengde bonen, maar kon dit niet vinden. Dan maar even bij de gedroogde peulvruchten zoeken en daar zag ik een zakje met gemengde Mexicaanse boontjes liggen. Hierin zitten rode kidneybonen, witte bonen, pinto bonen en zwarte oogbonen. Wat een kleurrijke boontjes bij elkaar, dan gebruik ik […]

Geroosterde tomaten Caprese salade

Geroosterde tomaten Caprese salade

Ik ben gek op de klassieke salade Caprese. Maar zo in het najaar of winter wordt deze salade niet vaak gegeten bij ons. Maar daar is nu verandering in gekomen. Ik heb deze geroosterde tomaten Caprese salade gemaakt en dat is een prima alternatief voor de klassieker. Door de tomaten te roosteren worden ze zoeter […]

Runderstoof met paddenstoelen en pompoen

Runderstoof met paddenstoelen en pompoen

Herfst betekent pompoenen en paddenstoelen. Wij zijn er gek op! In deze runderstoof met paddenstoelen en pompoen combineert de zoete smaak van pompoen goed met het aardse van de paddenstoelen. Laat het net zolang sudderen tot het vlees lekker mals geworden is en bijna uit elkaar valt.   Ik had nog riblappen van onze trip […]

Geroosterde paarse wortel hummus

Geroosterde paarse wortel hummus

Hummus kan je van heel veel soorten peulvruchten gecombineerd met groenten of verse kruiden maken. Ik heb nu een geroosterde paarse wortel hummus gemaakt. Het is weer herfst en de gekleurde wortelen en bietjes zijn weer te koop bij mijn groenteman op de markt. Niet alleen heeft deze hummus een prachtige paarse kleur, hij smaakt […]

Filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote

Filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote

Deze filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote zijn een leuk voorgerechtje tijdens een etentje op een herfstige dag of bijvoorbeeld ook heel erg leuk tijdens een Kerstdiner. Je kunt de pompoenblokjes van te voren bakken en laten afkoelen en de taartjes dan op de avond zelf bereiden.   Ik heb voor dit recept een biologische […]

Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus

Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus

Het gerecht Pisto oftewel Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus lijkt een beetje op Shakshuka, maar dan op z’n Spaans. Eieren pocheren in een groente/tomatensaus wordt overal in de wereld gegeten. En elk land kent zijn eigen variant hierop. Vaak wordt het als ontbijt geserveerd, maar het is natuurlijk ook lekker als lunch of avondeten. […]

Mosselen met cider en crème fraîche

Mosselen met cider en crème fraîche

Deze mosselen met cider en crème fraîche is een afgeleide van de Franse moules marinière. Ja die Fransen weten wel hoe ze mosselen lekker kunnen bereiden. Nu het mosselseizoen weer begonnen is, kunnen we zoveel mogelijk hiervan genieten. En dat doen wij ook! Hubbie die altijd zegt dat hij niet zo van de mosselen is, […]

Mini Tarte Tatins met gezouten boter en tijm

Mini Tarte Tatins met gezouten boter en tijm

Via instagram heb ik contact met een ontzettend leuk mens die samen met haar man sinds 2014 gasten ontvangt in een vakantieverblijf in de Aveyron in Zuid Frankrijk. Op haar site plaatst Boor de recepten die zij twee keer per week voor hun gasten kookt. Op een dag zag ik een Tarte Tatin voorbijkomen waarbij […]

Bouillabaisse met rouille

Bouillabaisse met rouille

Ik heb bouillabaisse met rouille voor het eerst gegeten op onze vakantie in Zuid-Frankrijk en vond het gelijk de lekkerste vissoep die ik ooit gegeten had. Vooral de rouille erbij, lekker pittig met veel knoflook. Wat een smaken allemaal.   Bouillabaisse is een van oorsprong Provençaals gerecht wat gemaakt werd onverkochte/overgebleven vis van de vissers. […]

Ovenschotel met kip, groente en rösti

Ovenschotel met kip, groente en rösti

Je kent dat wel….van die restjes eten waarvan je niet weet wat je ermee zult doen. Zo had ik veel te veel van die heerlijke Provençaalse groenteschotel Tian over. Ook nog een paar rösti rondjes – die ik gekregen had – in de vriezer liggen. Even een blik in de koelkast geworpen en daar lagen […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden