Ik ben niet zo van het bakken, maar een bananenbrood moest ik toch maar eens proberen. En toen ik een paar overrijpe bananen van mijn groenteboer kreeg, had ik geen excuus meer. Het is herfst en ik heb ook nog wat pompoenen liggen, dus laat ik die ook maar gebruiken. Cranberries, walnoten en natuurlijk de […]
Dit spectaculair nagerecht is helemaal niet moeilijk om te maken. Met deze Champagne cranberry Kerstkrans maak je het Kerstdiner helemaal af. Je kunt het een of twee dagen van tevoren al maken, laat hem dan gewoon in de tulbandvorm goed afgedekt in de koelkast staan. Het is een charmante retro dessert, maar doet het nog […]
Lekkere zoete snack voor Halloween. Ze zijn zo lekker, ik zou er maar meer van maken.
Ik had al zo lang in mijn hoofd om een gele zomersalade te maken. De zon op je bord zeg maar. Hier en daar gele groenten bij elkaar gesprokkeld en toen was het zo ver. Zelfs de dressing moest geel worden. Deze gele salade voor de zomer is een ode aan alles wat geel is. […]
Puffy en fluffy pizzabodem met balsamico uien, zoete peren en romige blauwe kaas. Het is zoet. Het is hartig. Deze pizza met balsamico uien, peer en Stilton is het beste van twee werelden. Er is geen betere combinatie dan peer en blauwe kaas. De elegante, knapperige smaken van peer, met die subtiele zoetheid, zijn gemaakt […]
Deze citroen cheesecake in een glaasje is een simpel maar lekker toetje. Een no bake cheesecake die romig, zacht en pittig is met de subtiele smaak van citroenen. Het proeft als een traditionele cheesecake, maar is een iets chiquere presentatie. Geweldig voor barbecues, verjaardagen, Moederdag of gewoon als traktatie voor je gezin. Wie houdt er […]
Een simpele appel blauwe bessen crumble die slechts 10 minuten kost om voor te bereiden en die zeker in de smaak valt bij het hele gezin! Serveer met ijs, vla of room voor een werkelijk heerlijk dessert. Ik ben een groot fan van crumbles, zoals blijkt uit de meerdere crumble recepten op deze blog. Het […]
Ik bereid gerechten uit heel veel keukens, maar Surinaams koken is er nog nooit van gekomen. Waarom weet ik niet, want ik sta open voor allerlei gerechten die ik nog niet ken. Toen kwam dit gerecht voorbij en ja dat wilde ik wel eens proberen. Mijn groenteman op de markt vroeg al diverse keren moet […]
Haal het maximale uit sappige kersen in deze koek, verrijkt met roomboter en havervlokken en afgewerkt met een crumble topping. Het is heerlijk met een vanillesaus of een bolletje ijs. Een simpel te maken kersen kruimelkoek van zelfgemaakte kersenjam en verse kersen. Ik hou van een goede crumble, maar ik moet toegeven dat juli niet […]
Als je in het voorjaar vlierbloesem ziet staan, pluk ze dan en maak deze siroop.