Broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten

Broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten

Je kunt deze lauwwarme broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten eten als maaltijdsalade, lunch- of als bijgerecht (met of zonder de feta). Deze broccoli salade is een heerlijk verfrissende afwisseling op een traditioneel saladerecept!   Broccolisalade salade   Het enige wat je hoeft te doen is snel de ingrediënten bij elkaar te gooien en je hebt […]

Avocado smoothie met banaan en sinaasappel

Avocado smoothie met banaan en sinaasappel

Ik heb toch een lekkere smeuïge en vullende smoothie voor jullie. Deze avocado smoothie met banaan en sinaasappel is heerlijk als ontbijt, maar ook als tussendoortje of na het sporten. Maak er dan een eiwitrijke smoothie van door er proteïnepoeder doorheen te mixen. Dit maakt de smoothie lekker luchtig, vullend en zoet.   Smoothies   […]

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

In plaats van bloemkool met een papje, maak je er een lekkere salade van.

Feestelijke wortels

Deze feestelijke wortels zijn een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Wortels gegaard in wortelsap is een van de meest populaire bijgerechten die ik ooit op een menu heb gezet. Het is gemakkelijk thuis te maken. De meeste mensen kennen geglaceerde wortels met sinaasappelsap, maar de smaak van het wortelsap is veel lekkerder waardoor de […]

Escabeche van witvis

Escabeche van witvis

Escabeche van witvis is een gerecht dat doorgaans bestaat uit een schotel van gepocheerde of gebakken vis, dat voor het opdienen wordt gemarineerd in een zuur mengsel. Deze zure marinade is meestal azijn, maar kan ook bestaan uit het sap van citrusvruchten. Het marineren gebeurt (gedurende een of meer nachten) in de koelkast. Het gerecht […]

Aardbeien kwarkmuffins

Aardbeien kwarkmuffins

Een verwennerij op de zondagmorgen.

Friese kruidkoek

Friese kruidkoek

Voor het maken van Friese kruidkoek (Fryske krûdkoeke) heb je geduld nodig, omdat de rijpingstijd minimaal een paar dagen is. Een kruidkoek moet een of meerdere dagen rusten om zachter te worden, wat we narijpen noemen. De ingrediënten hebben tijd nodig om met elkaar te “werken”. Dit komt niet alleen de textuur, maar ook de […]

Cranberry compote met bieten

Cranberry Compote met Bieten

Dit is een heerlijke cranberry bieten compote die perfect past bij de feestdagen. Serveer het bij kalkoen, kip of varkensvlees en gebruik daarbij dezelfde rode wijn als in de compote. De combinatie van bietjes en cranberries is verrassend lekker en zorgt voor een unieke smaakbeleving die je nog nooit eerder hebt geproefd. Cranberry compote Het […]

Bulgursalade met pittige zalm

Bulgursalade met Pittige Zalm Recept

Het leuke van dit gerecht is dat je het warm, lauwwarm of koud kunt eten. Deze bulgursalade met pittige zalm is een verfrissend, gezond en hartig gerecht. Pittige gekarameliseerde zalm ligt bovenop een bulgursalade boordevol vezelrijke granen en eiwitten. Dit lichte, maar toch hartige gerecht is eenvoudig, vullend en verrukkelijk lekker. Is er nog iemand […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing