Kipkluifjes met pittige zoete saus, pinda's en koriander

Kipkluifjes met pittige zoete saus, pinda’s en koriander

Deze kipkluifjes met pittige zoete saus, pinda’s en koriander kan je serveren als borrelhap of als een hoofdmaaltijd geserveerd met witte rijst en een zoetzuur van bijvoorbeeld komkommer. Lekker pittig, hartig en zoet tegelijkertijd en helemaal niet moeilijk om te maken. Als je geen palmsuiker in huis hebt, gebruik dan bruine basterdsuiker.   Wil je […]

Turks brood pizza met gegrilde groenten

Turks brood pizza met gegrilde groenten

Ik had nog een Turks brood liggen die eigenlijk wel op moest en heb er deze heerlijke Turks brood pizza met gegrilde groenten van gemaakt. Het brood vormt een lekkere pizzabodem en je kunt vele monden vullen. Als er nog wat overblijft kan je het de volgende dag als lunch meenemen. Ook koud is deze […]

Zoete aardappelspaghetti met Puttanesca saus

Zoete aardappelspaghetti met Puttanesca saus

Het zoete van de zoete aardappel doet het goed met het pittige en zoute van de saus. Voor deze zoete aardappelspaghetti met Puttanesca saus heb je geen peper en zout nodig, de saus heeft smaak genoeg. Je kunt de zoete aardappelen spaghetti maken met een spiraalsnijder.  Of je gebruik een juliennesnijder van je keukenmachine of […]

Kip Chow Mein

Kip Chow Mein

Kip Chow Mein is Chinees gerecht met roergebakken kip en noedels. Snel klaar te maken, ideaal voor een doordeweekse dag. Je kunt voor deze Kip Chow Mein diverse soorten noedels gebruiken, ik heb woknoedels gebruikt. Ook kan je varieren met vlees zoals rund, varkens, kip en/of zelfs vis. Gebruik de groenten van je keuze, ik […]

Indonesisch stoofvlees Rendang

Indonesisch stoofvlees Rendang

Mijn vader was gek op de Indonesische keuken en vond het heerlijk om een uitgebreide rijsttafel te maken. Dan was hij de hele week bezig met het marineren en voorbereiden hiervoor en vond het geweldig als wij dan allemaal met aanhang thuis kwamen eten. Wat kon hij daarvan genieten. Die liefde voor koken en lekker […]

Babi Ketjap

Babi Ketjap

Babi ketjap is een Indonesisch gerecht. Het is varkensvlees gemarineerd en gegaard in ketjap. Je kunt hiervoor hamlappen, karbonades, fricandeau of speklapjes gebruiken. Ik heb varkenshaas gekozen omdat dit vlees wat magerder en het snel klaar is. De saus is een beetje pittig (je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt) en een […]

Zelf Atjar maken

Zelf Atjar maken

Atjar Tjampoer is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het woord tjampoer wat ‘gemengd’ betekent, verwijst naar verschillende soorten groenten die gebruikt worden om het gerecht te maken. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En zelf Atjar maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder […]

Avocadosoepje

Avocadosoepje

Dit Avocadosoepje is een heerlijk koud soepje op een warme dag. Ik heb er kippenbouillon in gebruikt, maar je kunt er natuurlijk heel goed een vegetarische versie van maken en groentebouillon gebruiken. Leuk als klein voorgerechtje tijdens een diner of lunch.   Nog zo’n lekkere koude soep voor een warme dag is deze Meloensoep met […]

Kimchi

Kimchi

Kimchi is een eeuwenoud traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het is gefermenteerde ingelegde groenten, wat als bijgerecht bij ontbijt, lunch en avondeten wordt geserveerd. Het is al generaties lang een belangrijk onderdeel van Koreaanse huishoudens en heeft de status van superster in de keuken verworven. Met een complexe smaak en een verscheidenheid aan toepassingen […]

Gado Gado wraps

Gado gado wraps

Voor deze Gado Gado wraps heb ik zelf pindasaus gemaakt omdat ik de kant-en-klare sauzen niet lekker vind. Dus voordat je begint, eerst even deze saus maken en dan kan je aan de slag met het recept. Het is het recept van mijn vader en die maakte natuurlijke de lekkerste satésaus.   Gado Gado – […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden