Deze wortel hummus is lekker als dip bij een borrelhap of zelfs op de boterham. Je maakt deze wortel hummus met rauwe wortelen, je hoeft de wortelen dus niet eerst van tevoren te koken. Alleen maar te schillen en je keukenmachine doet het werk voor je. Snel klaar en superlekker, wie wil dat niet. En […]
Leer hoe je zelfgemaakte walnotenpasta maakt door walnoten te roosteren om hun natuurlijke oliën naar boven te halen en de meest boterachtige, zijdezachte en romige notenpasta te maken! Geweldig op toast, brood of zelfs om mee te bakken! Ik leer jou hoe je walnotenboter maakt met slechts één ingrediënt, namelijk geroosterde walnoten en een snelle […]
Tomaten in de aanbieding, maak dat deze lekkere pittige tomatenjam. Lekker bij een kaasplankje, kip, hamburger, tosti of op een stukje stokbrood. Tomaten bereid tot ze plakkerig zoet zijn, deze tomatenjam is eenvoudig te maken. Pittig, zoet, hartig en perfect voor een feestje. Het enige wat je nodig hebt is een beetje tijd, geduld en […]
Maak zelf je kruidenmixen, dit helemaal niet moeilijk. Deze baharat 7-kruidenmix oftewel Sub-ah b’har uit het Midden-Oosten is een rokerige en zoete specerijenmix. Deze specerijen geven jouw gerechten een heerlijke diepe en aromatische smaak. Gebruik deze kruidenmix om vlees, kip en vis te kruiden, of voeg een nieuwe diepte van smaak toe aan uw favoriete […]
Ik heb een lekkere dip voor bij de borrel of op brood voor jullie, namelijk baba ganoush. En die kan je heel makkelijk zelf thuis maken. Zoveel lekkerder dan uit de supermarkt en het voordeel is dat je het naar eigen smaak kunt maken. Serveer het met lekker brood bij de borrel of maak een […]
Op zoek naar een manier om de kruiden in je koelkast op te maken? Maak dan dit recept voor green Goddess dressing! Het is romig, helder en boordevol frisse smaak. Supermooie groene dressing waarbij je kunt variëren met je favoriete kruiden. Ik zou zeggen …. leef je uit. Heerlijk over een salade, te gebruiken als […]
Ik had tuinbonen dubbel gedopt (400 gram) maar vond het zonde om de schilletjes weg te gooien. Daarom heb ik deze dip verzonnen. Lekker met een stukje stokbrood. Tuinbonen en erwten, een klassieke combinatie, is in veel vormen terug te vinden. Met name als dip op een crostini. Dat is eenvoudig maar boordevol smaak. Dus […]
Zelf een kruidenmengsel samenstellen is helemaal niet moeilijk. En het leuke ervan is dat je deze naar eigen smaak kunt maken. Wil je meer of minder van een bepaalde specerij erin doen, dan kan dat. Zo kan je een Chai kruidenmix zelf maken. Ik ben gek op deze smaken en heb nu zelf een kruidenmix […]
Vergeet de kant-en-klaar hummus, maar maak je eigen hummus. Dit is mijn favoriete basisrecept hummus. Met een paar simpele trucjes maak je de beste romige, gladde zelfgemaakte hummus, en ja, het is veel beter dan die uit de winkel. Hummus is een heerlijke spread (dip) gemaakt van kikkererwten, tahin, citroen, knoflook, olijfolie en specerijen. […]
De klassieke Pistou is een basilicumsaus op olijfoliebasis. Het is de wat minder bekende Franse versie (uit de streek Provence) van de Italiaanse pesto. Het enige verschil tussen de twee is dat er in Pesto wel en in Pistou geen pijnboompitten verwerkt zijn. Ik heb hierin ook nog peterselie verwerkt. Het voegt een frisse toets […]