Aubergines met noedels

Aubergines met noedels

Probeer deze heerlijke aubergines met noedels voor een veganistisch diner boordevol aubergine en rijke, nootachtige sesam. Dit gerecht is snel en gemakkelijk te maken in 30 minuten en zitten vol met zoute, zoete en pittige smaken! Sappige auberginestukjes, knoflook, gember en geurige koriander worden gemengd met noedels in een overheerlijke saus. Het is eventueel aanpasbaar […]

Aardappelcurry

Aardappelcurry

Deze makkelijke aardappelcurry is een warm en geruststellend gerecht dat perfect is voor een gezellig avondje. Het is een eenvoudige smaakvolle eenpans-curry gemaakt met uien, tomaten, verse kruiden, geurige specerijen en natuurlijk aardappelen. Het recept is bovendien glutenvrij en vegetarisch. Een echte troostmaaltijd!   Aloo Curry   Dit is gewoon een eenvoudige aardappelcurry, maar wel […]

Spaanse risotto met kip en kikkererwten

Spaanse risotto met kip en kikkererwten

Een heerlijke risotto met een Spaans tintje, dit wil je proberen! De risotto wordt gemaakt van kipdijfilets, chorizo, kikkererwten, paprika’s, tomatenblokjes, zwarte olijven en als smaakmakers de gerookte paprikapoeder, saffraan en een laurierblaadje. Een lekker eenpansgerecht die het goed zal doen op een herfstachtige dag.   Het duurt slechts 45 minuten om het te maken, […]

Rettich burgertjes

Rettich burgertjes

Deze eenvoudig gefrituurde rettich burgertjes met een met een pittige yoghurtsaus is het proberen waard. Het is een bijzonder gerecht gemaakt van deze vergeten groente. Ik had in al mijn jaren dat ik kookte nog nooit iets met rettich gemaakt. Maar toen ik het bij mijn groenteboer zag liggen, begonnen de radertjes in mijn hoofd […]

Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich

Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich

Vrijdag Visdag en heb ik een heerlijke lichte maaltijd met heel veel smaak voor jullie. Zalm gemarineerd in een zelfgemaakte teriyaki saus en daarna kort gebakken tot het mooi glazig roze is vanbinnen. Daarbij een pittig zoetzuur van rettich. Probeer het eens! Deze Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich kan je ook als lunch of […]

Chili con carne soep

Chili con carne soep

Lekkere stevige hartverwarmende soep.

Zwarte rijst met rode spitskool en pompoen

Zwarte rijst met rode spitskool en pompoen

Deze zwarte rijst met rode spitskool en pompoen is ideaal voor het najaar of in de winter. Deze groenten zijn het voordeligst. Je zult genieten van de zeer smakelijke en antioxiderende zwarte rijst erbij. Dit gerecht heeft seizoensgebonden smaken, maak dus snel deze geweldige zwarte rijstsalade. Knapperig, nootachtig, zoet, zuur, hartig, het heeft alle textuur […]

Zwarte bonenschotel met zoete aardappel

Zwarte bonenschotel met zoete aardappel

De dikke en stevige zwarte bonenschotel met zoete aardappel is een vegetarisch stoofpotrecept met een mix van kleurrijke groenten, zwarte bonen en warme cajunkruiden. Dit allemaal samen gestoofd om een smaakvolle maaltijd te bereiden. Bestrooi met verse kruiden en je maaltijd is in iets meer dan 30 minuten klaar.   Stoofpot   Ik hou van […]

Zoete aardappel quesadilla's

Zoete aardappel quesadilla’s

Deze eenvoudige maar bevredigende zoete aardappel quesadilla’s zijn gemaakt met geprakte zoete aardappel, lente-uien, twee soorten kaas en rode peper. De zoete aardappel wordt ook gecombineerd met koriander en plakjes chorizoworst. De sleutel tot geweldige, knapperige quesadilla’s is matige hitte en voldoende olie om elke kant gelijkmatig bruin te maken.   Quesadilla   Ben jij […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden