Wie wil dat nou niet…..een makkelijk gerecht wat maar in één pan bereid wordt. Ideaal voor een doordeweekse dag, maar natuurlijk ook heerlijk in het weekend. Het is een lekkere pasta met een romige saus. Probeer dit Eénpans pastagerecht met worstjes dus een keertje. In plaats van salie kan je ook verse of gedroogde […]
Verwen je lief met deze mokka cheesecake hartjes. Als jij/zij gek is op koffie, dan kan je hem/haar hier zeker mee verrassen. Het zijn kleine cheese cakejes, maar je kunt natuurlijk ook een grotere maken en deze delen. De mokka siroop maakt het helemaal af. Deze cheesecake is heerlijk als toetje na een etentje of […]
Verwen jouw Valentijn met een zoete traktatie zoals deze hartvormige meringues met frambozen en je zult haar/zijn hart veroveren. Rood is de kleur van de liefde, gebruik daarom rood fruit op de meringues. Je kunt aardbeien, frambozen, rode bessen of granaatappelpitjes, of een combinatie hiervan hiervoor gebruiken. Ondanks dat dit geen seizoensfruit is in februari, […]
Panna cotta is een van oorsprong Italiaans dessert. Panna cotta betekent gekookte room en dat is dan ook de basis van dit nagerecht. Het is een zijdezacht puddinkje wat meestal bestaat uit alleen maar room(!). Niet goed voor de lijn dus. Daarom heb ik nu een Yoghurt panna cotta met Amarena kersen gemaakt. Het […]
Dit is toch wel een van mijn favorieten…..de Stroganoff saus. Vroeger moest ik deze aan tafel bereiden in het restaurant van mijn ouders. Nu verwen ik hubbie, familie of vrienden ermee. Deze pappardelle met bavette en Stroganoff saus, is een heerlijke combinatie geworden. Als je vlees- en pastaliefhebber bent, ga dit dan snel maken. Je […]
Deze Pasta met gehaktballetjes, spinazie en zongedroogde tomaten in een heerlijke romige saus is snel en eenvoudig te maken. Ik had nog wat gehaktballetjes in de koelkast liggen die overgebleven waren van mijn verjaardag. Wat verse pasta die echt nu toch wel gekookt moest worden en een halve pot zongedroogde tomaten en een halve zak […]
De klassieke garnalencocktail blijft een topper, maar deze twist eraan is super lekker. Gebruik hiervoor wel de Hollandse garnalen. Deze garnalen zijn wel een stuk duurder, maar wel een stuk lekkerder. Ik had het geluk dat ik een hele verpakking garnalen gekregen had met de Kerst en heb daar deze heerlijke Hollandse garnalencocktail met grapefruit […]
Van de heerlijke garnalen die ik mocht krijgen in de Kerst Foodybox van Kroon op het Werk, heb ik een paar mooie gerechtjes gemaakt. Allereerst heb ik een bisque van de schalen gemaakt en natuurlijk een garnalencocktail. Er bleven nog wat garnaaltjes over en daarvan heb ik deze hartige Tompouce met Hollandse garnalen gemaakt. Het […]
In de Kerst Foodybox van Kroon op het Werk zat een bak met echte verse Hollandse garnalen van het Nederlands Visbureau. Oeps ik moest ze nog pellen, dat was even een delicaat klusje met die grote handen van mij. Maar het is gelukt, heb ze er allemaal heelhuids uit gekregen. Nu had ik een bak […]
Sticky Toffee Pudding is een klassiek Engels dessert. Vaak wordt er nog slagroom of ijs bij geserveerd, maar ik vind dat niet nodig. Het is zo al lekker van zichzelf en er zitten al genoeg calorieën in! Maar als je dan toch gaat zondigen, doe het dan met dit lekkere dessert. Serveer deze Sticky […]