Stroganoff gehaktballetjes met rijst

Stroganoff gehaktballetjes met rijst

Hubbie is gek op Stroganoff, hij en ik bereidde dat vroeger aan tafel in het restaurant van mijn ouders. Dat waren nog eens tijden! Dus als ik hem echt verwennen wil, maak ik een steak met Stroganoff. Maar voor een doordeweekse dag zijn deze Stroganoff gehaktballetjes met rijst een mooi en lekker alternatief.   Stroganoff […]

Courgette en maïs pannenkoekjes

Courgette en maïs pannenkoekjes

Ik had nog een gele courgette liggen, wat zal ik daar eens van gaan maken. Had al heel lang op mijn to cook lijstje courgette fritters (pannenkoekjes) staan en daar is het nu eindelijk van gekomen. Het zijn gele courgette en maïs pannenkoekjes geworden. Natuurlijk kan je deze gele courgette ook vervangen voor de groene […]

Stamppot zoete aardappelen en maïs met garnalen

Dit is al een heel oud recept van mij, maar ik kwam erachter dat het niet eens op de site stond. Het is zo’n lekkere stamppot, die wil ik jullie niet onthouden. Ik heb met deze Stamppot zoete aardappelen en maïs met garnalen ook ooit eens meegedaan met een kookwedstrijd met van blad Smulweb . […]

Rode bieten kersen soep

Deze prachtig rode soep is niet alleen heel erg goed voor je, het is ook nog eens snel te maken. Je vind het misschien een bijzondere combinatie, maar het aardse van de rode bieten gaat heel goed samen met het zoete van de kersen. Dus ga jij deze Rode bieten kersen soep eens proberen?   […]

Zelf noten roosteren en kruiden

Zelf noten roosteren en kruiden

Zelf noten roosteren en kruiden is niet alleen heel erg leuk om te doen, maar ook nog eens erg lekker. Het voordeel ervan dat je zelf de smaken kunt bepalen, gebruik de specerijen die jij lekker vindt.   Noten   Een ander voordeel is dat ze niet zo vet zijn omdat ze niet in olie […]

Turkse pide met lamsgehakt en fetasaus

Turkse pide met lamsgehakt en fetasaus

Ik wilde al zo lang deze Turkse pizza maken, maar op een of andere manier kwam het er niet van. Totdat Bianca van Stylishbeeld een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten had bedacht voor ons foodbloggers. Nu ben ik gek op deze keuken en dit was natuurlijk een goed excuus om eindelijk eens deze pizza te maken. Het is […]

Zelfgemaakte pruimen chutney

Zelfgemaakte pruimen chutney

Je kent dat wel, je koopt lekker veel fruit maar het wil niet rijp of zacht worden in de fruitmand. Dan maar iets lekkers maken van dat fruit, in dit geval de pruimen. Ik heb er een heerlijke zelfgemaakte pruimen chutney mee bereid. Wat is Chutney Een chutney is een smaakmaker wat oorspronkelijk uit de […]

Spaanse koude soep Salmorejo

Spaanse koude soep Salmorejo

Net zoals de Gazpacho is deze Spaanse koude soep Salmorejo ook een klassieker. De soep wordt koud geserveerd en is heerlijk op een warme of tropische dag. En die hebben wij tegenwoordig ook in ons kikkerlandje. Reden genoeg om deze koude soep eens te maken als het weer eens erg warm is in de zomer. […]

Tostada met gerookte kipsalade

Tostada met gerookte kipsalade

Deze tostada met gerookte kipsalade is een Mexicaans streetfood gerechtje. Knapperige minitortilla met gerookte kipsalade. Dit moet je echt eens maken. Alle smaken van Mexico gevangen in een salade. De gerookte kip geeft zijn specifieke smaak eraan, de avocado maakt het lekker romig, de tomaatjes en limoen geven frisheid eraan en de lente-ui, knoflook en […]

Aubergine met tahini dadeldressing

Aubergine met tahini dadeldressing

Deze aubergine met tahini dadeldressing is een heerlijke manier om aubergines te bereiden. Je kunt het als bijgerecht, vegetarisch hoofdgerecht of als lauwwarme salade voor de lunch serveren. Dan kan je er eventueel nog wat feta of geitenkaas overheen verkruimelen.   De tahini en dadelsiroop zijn typische producten die in de Midden-Oosterse keuken gebruikt worden. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden