Bloedsinaasappel curd zelf maken

Bloedsinaasappel curd zelf maken

Dit jaar ben ik mijzelf aan het uitdagen om recepten te maken die ik nog nooit eerder bereid heb. Zo ook lemon curd. Alleen had ik geen citroenen in huis, maar wel die heerlijke rode bloedsinaasappels. Nou dan wordt het vandaag bloedsinaasappel curd zelf maken.   Curd   Ik vond het eerlijk gezegd best spannend […]

Eiwitrijk bananenbrood

Eiwitrijk bananenbrood

Mijn schoondochter was op zoek naar een eiwitrijk en vezelrijk tussendoortje. Tja dan slaan mijn culinaire hersenen gelijk op hol. Wat kan ik voor haar verzinnen, wat ze makkelijk kan meenemen en wat verantwoord is. Nou het is dit eiwitrijk bananenbrood geworden. Vol met eiwitten door de proteïnepoeder en amandelen die erin zitten en vol […]

Citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop

Citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop

Deze citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop zijn heerlijk als dessert of bij de koffie of thee. Ik heb de cakejes met een ganzenei gemaakt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon 2 grote kippeneieren gebruiken.   Ganzeneieren   Ganzeneieren zijn heel erg geschikt om te gebruiken in cake omdat ze wat zoeter en romiger […]

Toad in the hole met uienjus

Toad in the hole met uienjus

Toad in the hole is een typisch Brits gerecht. Het zijn verse worstjes welke in de oven worden gebakken in een soort Yorkshire pudding. Yorkshire pudding is ook al zo’n typisch Brits gerecht wat meestal bij de Sunday Roast geserveerd wordt. Ik wist niet hoe ik dit gerecht heb beste vertalen c.q. benoemen moest, dus […]

Heerlijke smeuïge brownies

Heerlijke smeuïge brownies

Ik ben niet zo’n taarten- en koekenbakster, maar voor onze verjaardagen heb ik een bakblik achter uit het keukenkastje gehaald. Geen taart gebakken maar heerlijke smeuïge brownies. Dit is het perfecte basisrecept voor brownies, die je zelf naar smaak kunt aanpassen.   Brownies   Brownies of een chocolade brownie is ook weer zo’n typisch Amerikaans […]

Smeuïge chocoladecake uit de oven

Smeuïge chocoladecake uit de oven

Alleen op zondag eten wij een toetje na het eten. Dit is dan onze sinner Sunday. Natuurlijk maak ik het nagerecht altijd zelf. Omdat we gek op chocolade zijn, heb ik deze keer een heel erg lekker en makkelijk te maken smeuïge chocoladecake uit de oven gemaakt. Deze warme en smeuïge cake wil jij ook […]

Chocolade kikkererwten koeken

Chocolade kikkererwten koeken

Ik heb al eens heerlijke Brownies gemaakt van zwarte bonen, maar nu heb ik een soort brownie/cake gemaakt van kikkererwten. Deze chocolade kikkererwten koeken worden gemaakt zonder boter of bloem, heel fijn als je dit niet verdraagt. Het zijn machtige koeken, eet ze al ontbijt of tussendoortje. Pak de koeken in een vel bakpapier en […]

Gebakken havermout met blauwe bessen

Gebakken havermout met blauwe bessen

Warme havermout uit de oven oftewel gebakken havermout met blauwe bessen, is een heerlijk ontbijt voor een koude dag. Nu eten wij vaak overnight oats, maar deze gebakken havermout heb ik nu voor de eerste keer gemaakt. En dat zal niet de laatste keer zijn, want het was echt super lekker.   Havermout   Havermout […]

Amerikaanse Blueberry Pie

Amerikaanse Blueberry Pie

De blauwe bessen waren in de aanbieding en dit was voor mij aanleiding om eindelijk eens een Amerikaanse Blueberry Pie te bakken. Dit stond al zo lang op mijn todo lijstje en nu kwam het er eindelijk van. Nu ben ik niet zo’n taartbakster en vond het dan ook wel erg spannend om deze taart […]

Karamel appel en walnotencake

Karamel appel en walnotencake

Ik had heel veel walnoten gekregen van de boom die bij mijn zusje in de tuin staat. Heb ze laten drogen op een krant boven de convectorput. En daar lagen ze maar, tja toch maar iets ermee doen. Eerst een hele middag bezig geweest om ze te kraken, maar dan heb je ook wel een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden