Salade met aardbeien en feta

Salade met aardbeien en feta

In de Flevourbox van juni zaten heerlijke aardbeien uit ons eigen dorp en biologische knoflook uit onze mooie polder. Ik heb ze samen verwerkt in deze lekkere zomerse salade met aardbeien en feta. En ik kwam tot de ontdekking dat ik nog helemaal geen salade met aardbeien op de site had staan, daarom heb ik […]

Salade met yacon, appel en bosknoflook

Salade met yacon, appel en bosknoflook

In de Flevourbox van deze maand zaten o.a. appels, yacons en bosknoflook en ik heb dit gecombineerd in een salade. Met deze warmte is het wel lekker om salades te eten, of het nu voor de lunch of als voorgerecht of bijgerecht is bij de avondmaaltijd. Dus mocht jij yacons en bosknoflook bij jouw groenteboer […]

Geroosterde wortelen met opgeklopte burrata

Geroosterde wortelen met opgeklopte burrata

Ik mocht weer heel veel prachtig gekleurde wortelen uit onze polder ontvangen. Deze wortelen komen van boer Martin Topper en ik heb eens mogen aanschouwen hoe ze geoogst werden. Nu heb ik al diverse bereidingen van wortelen op de site staan, tijd voor weer een nieuw recept. Het zijn geroosterde wortelen met opgeklopte burrata, Zhoug […]

Aziatische gegrilde groene asperges

Aziatische gegrilde groene asperges

Wij zijn gek op asperges en eten deze zoveel mogelijk als ze in het seizoen zijn. Ik probeer ze elke keer op een andere manier te bereiden. Deze keer zijn het Aziatische gegrilde groene asperges geworden. De Aziatische smaken gaan heel goed samen met de gegrilde asperges en de cashewnoten geven het een lekkere crunch. […]

Coquilles met bloemkoolpuree en pistou

Coquilles met bloemkoolpuree en pistou

Coquilles, ik ben er gek op! Maar ik had ze nog nooit thuis bereid, hoog tijd om dat wel eens te doen. Nu zijn bloemkoolpuree en coquilles een klassieke combinatie, daarom heb ik coquilles met bloemkoolpuree en pistou gemaakt. De pistou geeft het gerecht net een lekkere extra smaak. Dit gerecht is ideaal om thuis […]

Gefrituurde uiringen

Gefrituurde uiringen

Ik had een blog geschreven over verschillende soorten uien en kwam tot de ontdekking dat ik niet eens een recept voor de gefrituurde uiringen op de site had staan. Hoog tijd om deze te maken en het recept met jullie te delen. Je kunt ze serveren als snack bij de borrel, als voorgerechtje of serveer […]

Preisoep met peterselie-olie

Preisoep met peterselie-olie

Prei krijgt meestal niet de hoofdrol in onze keuken, het wordt vooral gebruikt als smaakmaker. En dat is jammer, want prei is niet alleen lekker, het is helemaal niet duur en daarbij ook nog eens een gezonde groente. Ik heb een heerlijke romige preisoep met peterselie-olie gemaakt die je beslist eens moet proberen.   Prei […]

Gepofte aardappelen gevuld met kabeljauw

Gepofte aardappelen gevuld met kabeljauw

Ik mocht meedoen aan een ontzettende leuke online kookworkshop met Alain Caron. De dag ervoor ontvingen wij een doos met 5 flessen (!) wijn voor dit diner en op de dag zelf twee dozen vol kraak verse producten van Lindenhoff. Het diner was voor vier personen, maar onze gasten belden op het laatst af omdat […]

Rode biet Gravad lax

Rode biet Gravad lax

Ik had een hele zalmzijde in de aanbieding gescoord en wilde daar iets speciaals mee doen. Nu heb ik al wel een paar rode gravad lax recepten op de site staan, maar ik wilde jullie het recept van deze hele zalmzijde niet onthouden. De rode biet gravad lax heeft een prachtige rode kleur en zal […]

Oesters met Champagne sabayon

Oesters met Champagne sabayon

Deze oesters met Champagne sabayon is een heerlijke amuse of voorgerechtje op een feestelijk etentje thuis. Ben je een oesterliefhebber, dan moet je dit gerechtje echt eens proberen.   Sabayon   Waarschijnlijk ken je sabayon als nagerecht. Deze luchtige soort custard wordt vaak over vers fruit geserveerd. Maar natuurlijk kan je hier ook een ‘hartige’ […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden