Deze Zeebaars bereid op een ovenplank is een heerlijk gerecht geworden. Het voordeel van bereidingen op een ovenplank is dat de vis lekker sappig blijft en ook nog een speciale rookachtige ‘hout’ smaak krijgt. De CedarWood ovenplank, welke ik mocht ontvangen van Koken op Hout, heb ik al een paar keer gebruikt. Vooraf aan deze zeebaars […]
Deze garnalen heb ik bereid op een cedarwood ovenplank, welke ik mocht ontvangen van Koken op Hout. Ik ben aan het experimenteren met deze ovenplank en heb er o.a. een heerlijke Bavette op bereid. Ook deze Garnalen uit de oven bereid op een plank zijn een groot succes geworden. We hebben er met z’n tweeën […]
Chimichurri is een Argentijnse groene kruidensaus die vaak geserveerd wordt bij een stuk gegrild rundvlees. Het wordt gemaakt van peterselie en andere groene kruiden, rode of groene pepers, ui, knoflook en heeft een zuurtje door het gebruik van (rode wijn) azijn. Het brengt een gegrilde biefstuk lekker op smaak. Maar op een pistoletje met rundergehaktballetjes […]
Met de mooie gekleurde wortelen die ik van boer Martin Topper van Zonneheerdt mocht ontvangen, ben ik aan het experimenteren geslagen. Van een aantal heb ik deze Zoetzuur van gekleurde wortelen gemaakt. Lekker bij gefrituurde Japanse Karaage, bij een Indonesisch gerecht of zelfs bij een salade.
Ik mocht ze ontvangen van Zonneheerdt en men was heel benieuwd wat ik ermee zou maken. Ten eerste heb ik ze rauw gebruikt op een hamburger en de rest heb ik verwerkt in een chutney van witte uien. De witte ui is wat zoeter maar ook veel scherper dan de gele ui die wij […]
Ik vind naanbrood heerlijk bij een curry of om lekker belegd te eten. Vooral het koriander/knoflook brood is heerlijk. Nu vond ik dat ik toch eens zelf moest proberen om dit platte brood zelf te maken en volgens mij is het helemaal niet moeilijk. Ik heb er een pittig koriander knoflook naanbrood van gemaakt. En […]
Ben je gek op mosselen dan moet je deze gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi eens proberen. Lekker als voorgerecht, maar ook heerlijk als of borrelhap. Je kunt deze mosselen in de schelpen serveren (foto 2). Maar als je dit teveel werk lijkt serveer dan de mosselen in een potje. Lepel de saus over de […]
Deze wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst is ook weer zo’n lekker recept met de verse wasabi die ik mocht ontvangen, geworden. Wasabi en limoensap gaan heel goed samen, het is een lekkere frisse combinatie geworden welke heel goed samen gaat met de garnalen. Je kunt als groenten zelf bepalen wat je gaat […]
Ik werd uitgedaagd om voor Wijngoed Wilgenhorst een paar recepten te maken bij hun wijnen. De witte wijn Fleurie is een geurige, volle en kruidige wijn van de Sauvignier Gris druif. Ik had al Vis met witte wijnsaus en druiven gemaakt en vond het leuk om ook een heel ander gerecht bij de wijn te […]
Deze zoetzure gehaktballetjes met rijst zullen de kinderen heerlijk vinden. Laat dan alleen de rode peper en de koriander achterwege. De meeste kinderen houden hier niet van. Misschien kan je in plaats van de rode peper een half theelepeltje sambal erbij doen, zodat het gerecht toch nog een beetje pit heeft. Je kunt de smaak zelf […]