Karamelsaus met zeezout

Karamelsaus met zeezout

Zelf een karamelsaus maken is helemaal niet moeilijk. Je moet er wel even bij blijven voor een goed resultaat. Deze karamelsaus met zeezout is heerlijk over een bolletje (vanille)ijs, pannenkoeken of een cheesecake. Ik heb licht bruine basterdsuiker gebruikt, deze suiker wordt wel wat donkerder dat kristalsuiker.   Karamel   Karamel is niets meer dan […]

Krokante hartvormige koekjes

Krokante hartvormige koekjes

Deze krokante hartvormige koekjes heb ik met onze kleindochter gemaakt voor haar moeder. Omdat het zulke makkelijk te maken koekjes zijn, is dit een leuk klusje om met de kinderen te doen. Hiermee kunnen ze hun moeder verrassen op bijvoorbeeld Moederdag. Je kunt natuurlijk allerlei vormpjes gebruiken hiervoor, bloemen of kleine en grote hartjes, etc. […]

Luchtige chocolademousse

Luchtige chocolademousse

Zelf chocolademousse maken is helemaal niet moeilijk. Deze hele luchtige chocolademousse is heerlijk en makkelijk te maken. Het ultieme recept voor de chocoholic. Dit is al een heel oud recept van mij en er wordt nog steeds vaak om gevraagd. Jong en oud vinden het lekker. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze […]

Koffie cheesecake in een glaasje

Koffie cheesecake in een glaasje

Koffieliefhebbers, dit is voor jou: een simpel no bake cheesecake recept! Dit is zo goed en zo gemakkelijk. Je kunt deze koffie cheesecake in een glaasje echt in minder dan 30 minuten maken. Als je geen zin hebt om te bakken, maar toch zin hebt in iets zoets, probeer dan dit cheesecake recept. Met de […]

Kruidige mokka brownies

Kruidige mokka brownies

Ik mocht wederom een groot pakket met de lekkere cold drip koffie van Batavia Dutch Coffee ontvangen. Nu is deze koffie heerlijk om koud te drinken met een paar ijsklontjes erin, maar ik vind het ook leuk om er recepten mee te verzinnen. Het zijn deze kruidige mokka brownies geworden. Ik heb de Limu koffie […]

Chocolade koffiemuffins

Chocolade koffiemuffins

Ik heb Santuario koffie van Batavia Dutch Coffee in deze chocolade koffiemuffins  gebruikt voor een subtiele koffiesmaak. Lees hier meer over deze koffie. Dit zijn heerlijke verwenmuffins, zeker als je van chocolade en koffie houdt. En deze Mokka Frappuccino gemaakt van deze koffie is ook super lekker.

Komkommer in zoetzuur

Komkommer in zoetzuur

Deze komkommer in zoetzuur is lekker bij een Indonesische rijsttafel of op een hamburger. Je kunt de komkommer met een dunschiller in dunne lange plakken snijden, maar je kunt ze ook in ronde plakjes of halvemaantjes snijden. Je kunt ook gewone azijn gebruiken, maar leng dit dan aan met wat water. Deze azijn is namelijk […]

Koffiebavarois

Koffiebavarois

Deze koffiebavarois heb ik gemaakt van Yirgacheffe koffie van Batavia Dutch Coffee. Het is een heerlijk niet te zoet dessert met een milde koffiesmaak geworden. Als je van zoet houdt, kan je meer suiker gebruiken in de slagroom. Ik vond het leuk om met de koffie van Batavia Dutch Coffee recepten te verzinnen. De Yirgacheffe […]

Baka Bana

Baka Bana

Ik heb twee recepten uit het boek Power Queens: Culinair de wereld delen gecombineerd, namelijk Baka Bana (Surinaamse gebakken banaan) met Curaçaose kokosijs. Het recept voor het kokosijs kan je hier vinden. Baka bana is een Surinaams-Javaanse lekkernij en is in Suriname een geliefde snack. Het wordt gegeten met pindasaus, maar ook zonder pindasaus is […]

Cranberry speculaasmuffins

Cranberry speculaasmuffins

Deze cranberry speculaasmuffins zijn heerlijk om te maken in december. Hetzij voor Sinterklaas of voor de Kerstdagen. Je huis gaat heerlijke geuren als deze feestelijke muffins uit de oven komen. Ik ben gek op speculaaskruiden en heb daarom 2 eetlepels bij het beslag gedaan, maar je kunt ook minder erdoor doen. Door de cranberries is […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden