Dit is een bijzondere combinatie geworden. Ik wilde eigenlijk een noedelgerecht maken, dacht dat ik nog wel noedels of mie op voorraad had …. maar helaas. Wel zag ik nog Mafaldine pasta liggen in mijn voorraadkast. Het is daarom een soort fusion gerecht geworden. Italy meets Asia met deze miso kipfilet met pasta, asperges en […]
Courgetti of courgettini is spaghetti gemaakt van courgette. Ik heb hiervoor een heel handig keukentool voor, de zogenaamd spiralizer (spiraalsnijder). Je draait de courgette erin en er komt spaghetti uit. Als je dit apparaatje niet hebt, kan je met een dunschiller hele dunne plakken snijden van de courgette en dit gebruiken in plaats van courgette […]
Als je gek op noedels bent en op Oosterse smaken, dan kan ik je ze Thaise noedels met kip zeker aanbevelen. Ik heb voor dit gerecht deze zelfgemaakte zoete chilisaus gebruikt. Hoe jij dat ook kunt maken, kan je hier lezen.
Deze risotto met kip en curry is een lekker snel te maken gerecht. Lekker makkelijk door de kant-en-klare currypasta. Je kunt allerlei soorten groenten in dit gerecht gebruiken, Oosterse wokgroenten of broccoli erdoor is ook erg lekker. Ik heb ook nog een heerlijk vegetarische risotto voor je, namelijk een Risotto met rode bietjes, tijm […]
Als je zin hebt in een lekkere snack dan moet je eens deze pikante kipkluifjes maken. Vooral als je van pittig houdt en Oosterse smaken, dan gaat deze snack er goed in. Je kunt er natuurlijk ook een complete maaltijd van maken door ze te serveren bij bami of met witte rijst en wat roergebakken […]
Als je van pittig houdt, moet je eens deze lekkere kippenbouten met mangosalsa proberen. Het fruitige van de mangosalsa gaat heel goed samen met de spicy kippenbouten. Je kunt de gemarineerde kippenbouten ook heel goed (langzaam) garen op de barbecue. Lekker zomers gerecht met tropische smaken. Door de marinade komt de kip een beetje donker […]
Deze pittige Jalapeño saus is vooral bekend in Texas waar het geserveerd wordt in de Tex-Mex restaurants. Het is een frisse en pittige saus die jouw gerechten een extra kick kunnen geven. Ook lekker om te serveren bij tortilla chips, op een lekkere steak of bij quesadilla’s. Jalapeño pepers kunnen erg pittig zijn. Als je […]
Dahl (soms dal, dhal of daal geschreven) is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). Deze worden met kruiden en specerijen tot een soort dikke soort dikke stoofpot/soep gekookt. Ik heb nu een dahl met pompoen, spinazie en tomaten gemaakt. Een heerlijke vegetarische maaltijd die met dit koude […]
Er is een groot verschil tussen de ‘Europese’ Salsa Verde en Mexicaanse Salsa Verde. Voor deze salsa verde worden tomatillo’s gebruikt. Een tomatillo is geen tomaat, maar een soort bes en wordt ook wel Mexicaanse aardkers genoemd. Het is lampionplant en familie van de goudbes. De tomatillo is een beetje zuur en lijkt ook helemaal […]
Heb je mijn blog over Kleurrijke vergeten groenten uit de Flevopolder al gelezen? Ik mocht diverse gekleurde wortels en bietjes ontvangen van boer Martin. Door de wortels te raspen, verkort je heel erg de kooktijd van de wortels. Houdt wat rasp achter voor de garnering van de soep. Natuurlijk kan je deze soep ook […]